Bata Kan Kan: "Meleg nigde ne ide"

Iako je jedan od najtalentovanijih igrača domaćeg prvenstva Dejan Meleg otputovao na probu u amsterdamski Ajaks, od transfera tog igrača neće biti ništa, kaže za Radio 021 predsednik crveno-belih Ratko Butorović.

Iako je jedan od najtalentovanijih igrača domaćeg prvenstva Dejan Meleg otputovao na probu u amsterdamski Ajaks, od transfera tog igrača neće biti ništa, kaže za Radio 021 predsednik crveno-belih Ratko Butorović.

Prema njegovim rečima, sedamnaestogodišnji vezista je u Holandiju otputovao u svojstvu gosta. U intervjuu za Radio 021, Butorović priča o pozadini priče o transferu Melega.

R021: Jedan od najtalentovanijih igrača je na probi u Ajaksu. Da li mu je ponuđen profesionalni ugovor?

"Vi ste prvi medij koji me to pita direktno i bez uvijanja, a ne da novinari spekulišu bezveze kako se to kod nas obično radi. Odmah ću vam reći - od prelaska Melega u Ajaks nema ništa. Niko me nije pitao ništa ni kada je Poletanović kao gost bio u Tuluzu. Niko me nije pitao ni kada je Mitošević bio u Groningenu, ni za Sprema, koji je takođe deset dana odsustvovao iz istih razloga. I sad mi treba da zabranimo jednom Melegu da ode u Ajaks? Da se razumemo, nama odgovara da se tako veliki timovi interesuju za naše igrače, ali od transfera nema ništa".

R021: Meleg je već duže vreme u nemilosti kluba, da li to znači da ćemo ga po povratku iz Amsterdama videti konačno i na terenu?

"Ne. On u timu nije, niti će biti, verujte mi - sve dok ne reši pitanje menadžera. Oni su ti koji podrivaju priču o njegovom transferu, sa namerom da omalovažavaju sve što smo uradili u klubu. Što njima služi na čast".

R021: Bilo je govora da on ima sklopljene ugovore sa menadžerima Mihaelom Stankovićem i Mićom Vranješem koji se vama nisu dopali? Šta je problematično u Melegovom ugovoru?

"Melegovi roditelji su kada je on bio dečačić potpisali ugovor sa tom dvojicom menadžera iz Ciriha na, pazi sad - trideset godina. U slučaju da taj menadžerski tim raskine ugovor sa njim, dužni su mu svega 5.000 evra, dok ukoliko on sam bude želeo da raskine ugovor sa njima, dužan im je, ni manje ni više nego pola miliona evra"!

R021: Kakve veze ima pomenuti ugovor sa spekulacijama o njegovom odlasku?

"Taj ugovor je štetan za igrača, i mi smo njegovom ocu rekli da ugovor mora da se raskine. Menadžeri ih, sa druge strane ubeđuju da će im naći inostrani angažman, pa tako ugovaraju probe u Ajaksu. Verujte, da holandski klub ponudi milion evra, pa i tri miliona, Meleg nigde ne ide. On mora najpre da se oduži klubu. Tek nakon toga možemo pričati o nekom eventualnom transferu. A dok ne raskine poguban ugovor sa ovim menadžerima, neće biti u kombinaciji ni za omladinski tim".

R021: Prema nezvaničnim informacijama, klub iz Amsterdama je za mladog igrača već spremio trogodišnji ugovor ukoliko trener Frank De Bur bude zadovoljan njegovim radom sa prvim timom? Odakle onda ti podaci?

"To su informacije koje plasiraju ljudi koji ne žele dobro Vojvodini. Oni žele da plasiraju tako nešto u saradnji sa njegovim menadžerima. Misle, ako poguramo priču u medije, a Ajaks pošalje poruku, reći će njegovim roditeljima: "Evo, mama, tata, vidite šta smo sredili za vašeg sina. To je pogubna stvar za domaći fudbal i mi u tome nećemo učestvovati".

Meleg je inače već dao intervju za holandski Telegraf u kome kaže da želi da se nametne treneru De Buru jer je Ajaks "jedan od onih timova koji mladima daju šansu".

U dresu "kopljanika" već nastupa srpski fudbaler Miralem Sulejmani koji je 2008. došao iz Herenvena za 16,25 miliona evra što je bio rekordan trensfer u holandskom fudbalu. Sulejmani je napustio Partizan sa 18 godina pošto je nastupio samo na jednom takmičarskom meču pre odlaska u Herenven. (Miodrag Sovilj - miodrag@021.rs)

  • 20.04.2012 14:31
    Mladost Lucani
    Da li Kan Kan moze da odgovori u kakvoj shemici je sa menadzerom Pavlovicem? Sportski pozdrav iz Srpske Atine!
  • Perica

    20.04.2012 14:21
    Idi
    CAn CAN ODLAZI
  • Ujak

    20.04.2012 13:57
    Klovn-broj 2
    Cudi me da generalni direktor "Dnevnika" Dusan Vlaovic,ne pravi svaki dan intervju sa Batom Kan Kanom u "svom" "Dnevniku",a njegova cerka Jasmina Vlaovic intervju u casopisu "Vosa".Da nije neko i od Vas sa radija 021 usao u Upravni odbor "Batine Vojvodine".Nemojte ulaziti u tu mafijasku pricu,kao Boga Vas molim,jer ste,barem do sada,najbolji medij u gradu.Dusan Vlaovic je za neupucene i Batin zamenik,potpredsednik FK "Vojvodina".A radnici mu nemaju sta da jedu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.