Na Štrandu se vikendom izgubi 15 mališana

Na Štrandu se vikendom u proseku izgubi oko 15 mališana, zbog čega roditelji moraju da ih traže uz pomoć spasilaca.  
Na Štrandu se vikendom u proseku izgubi oko 15 mališana, zbog čega roditelji moraju da ih traže uz pomoć spasilaca.

Deca uglavnom budu nađena za desetak minuta, a spasioci kao najčešći razlog za ovakve potrage navode nepažnju i neodgovornost roditelja. Kažu da se deca stara od dve do pet godina igraju sama, dok roditelji sede u kafiću ili zadremaju, piše Blic. Jedna od njihovih odgovornosti je da vode računa o tome da deca ne ulaze u vodu bez pratnje odraslih.

Kako kažu dečji psiholozi, ukoliko se i pored sve pažnje desi da se dete izgubi, pogrešna je reakcija grditi ga kada bude pronađeno. Naime, bitno je dete utešiti, kako ne bi počelo da se plaši situacija u kojima je okruženo većim brojem ljudi.

  • mama

    01.08.2010 12:34
    ..i ja bih da pohvalim spasioce...ne samo da dežuraju, nego sam posmatrala kako sa izgubljenim detetom postupaju. Mala je toliko plakala, da ništa nisi mogao od nje da izvučeš, a spasilac je bio beskrajno strpljiv i smiren, otišao je i kupio joj sladoled, pa polako...reč po reč...saznao kako joj se roditelji zovu. Sve se dobro završilo što je najvažnije. Zaista i ja već godinama dolazim na Štrand, ali ovi ljudi su do sada najbolji.
  • 01.08.2010 06:12
    Sreca sto postoje spasioci, radio-razglas te roditelji ne moraju mnogo da se sekiraju....
    Od silnih novaca koje Zelenilo dobija mogli bas izgraditi igraonicu za malu decu, koja bi bila malo u hladu a malo na pesku, ograditi taj prostor, zaposliti vaspitaca/vaspitacicu,i onako ih ima dosta na Zavodu za zaposljavanje..s tim da se to cuvaliste-igraonica NE NAPLACUJE,niti da povecaju cene ulazne karte, niti da se preko Informatike uvede obavezan harac od 30 dinara,kako bi sve bilo rentabilno...
  • buon

    31.07.2010 17:32
    Pre neki dan sam prisustvovao sceni na Strandu kad se jedan malac izgubio. Ubacio u dreku pun gas, a masa okolo skontala sta se desava pa mu odmah prisla jedna mlada mamika da ga utesi i pomogne mu da nadje pratnju. Bas bila simpa scena, iako se malisa uplasio. Srecom sve je zavrseno veoma brzo i dobro. Bitno je da se klinci nadju.
    Hteo bih i da pohvalim spasioce. Otkad idem na Strand, a to je nesto vise od 30 godina, nikad nisam video da toliko paze, odnosno bar se meni tako cini. Stalno zvizde i upozoravaju masu. I stalno cirkulisu camcem iza bova.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.