Otvoren osmi po redu Sinema siti

Internacionalni filmski festival Sinema siti, koji se ove godine održava po osmi put, otvoren je večeras, nakon čega je održana i premijera domaćeg filma "Panama".
Internacionalni filmski festival Sinema siti, koji se ove godine održava po osmi put, otvoren je večeras, nakon čega je održana i premijera domaćeg filma "Panama".

Ovogodišnji Sinema siti održava se pod sloganom "Na pravom mestu i u pravo vreme", a tokom sedam dana, koliko traje festival (do 5. jula), publici će biti predstavljeno 70 filmskih ostvarenja.

Za razliku od prethodnih, osmi Sinema siti se održava na novoj lokaciji, u Kineskoj četvrti i Limanskom parku, a festivalski prostor je podeljen u šest festivalskih zona u kojima će biti prikazivani filmovi u šest različitih selekcija.

Takmičarske selekcije su: "Nacionalna klasa", "Fresh Danube films" i "Up to 10000 bucks", a revijalne: "360 stepeni", "Planet rock" i "Respect to first films".

Festival su podržali Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje, Grad Novi Sad, nemačka organizacija za tehničku saradnju "GIZ", Francuski institut u Srbiji, ambasada Kanade i Italijanski centar za kulturu "Addetto".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.