Prva dozvola za rad privatnom univerzitetu

Pokrajinski sekretar za obrazovanje, Zoltan Jegeš, danas je uručio dozvolu za rad Univerzitetu Edukons iz Sremske Kamenice, čime je ova visokoškolska ustanova postala prva privatna u Vojvodini koja je akreditovana.
Pokrajinski sekretar za obrazovanje, Zoltan Jegeš, danas je uručio dozvolu za rad Univerzitetu Edukons iz Sremske Kamenice, čime je ova visokoškolska ustanova postala prva privatna u Vojvodini koja je akreditovana.

Jegeš kaže da uručenje dozvole znači mnogo za sadašnje i buduće studente, jer se prema svetskim merilima ne priznaju diplome univerziteta koji nisu akreditovani. "Studenti mogu mirno, ne razmišljajući o statusu, o tome da li su odabrali pravi fakultet ili ne, da uče i rade na sebi", kaže pokrajinski sekretar za obrazovanje.

Predsednik Saveta Univerziteta Edukons, Aleksandar Andrejević, kaže da završetkom procesa akreditacije više ne bi trebalo da se postavlja pitanje prihvatanja i uvažavanja diploma studenata koji završe privatni fakultet.

"Na nama ostaje da unapređujemo kvalitet sopstvenog rada i mi moramo u narednom periodu dokazivati koliko su uspešne naše generacije. U tom smislu Univerzitet Edukons jeste napravio pul firmi iz privrede koje korespondiraju u zvanjima koja naši studenti stiču, gde će naši studenti moći da rade praksu i da jednostavno tim ljudima pokažu koliko su kvalitetno znanje dobili", kaže Andrejević.

Univerzitetu Edukons dozvoljen je upis 300 studenata na Fakultetu za uslužni biznis, isto toliko na Fakultetu poslovne ekonomije, 75 na Fakultetu za zaštitu životne sredine, te 25 studenata na Akademiji klasičnog slikarstva. (D.S.)

  • 31.08.2010 06:58
    Ja mislim da su prijatelji "EDUCONSA" ovde krenuli da brane i hvale na sva zvona takozvani univerzitet jer je ocigledno vaznije da se bogati roditelji ubede da svoju decu posalju u tu tzv obrazovnu ustanovu nego da se ovde prica o akreditaciji a pogotovo o kvalitetu. U ovako korumpiranom i nezdravom drustvu pare su jedino merilo vrednosti u nasem drustvu i parama ovde moze skoro sve da se kupi a opste je poznato i da PAPIR TRPI SVE.
  • Gaudeamus

    27.08.2010 13:11
    Vlado021 i Grbavi, malo se raspitajte kako sve to funkcioniše, najlakše je pričati (da ne kažem nešto drugo) bez veze. A Anonimusu ne bi bilo loše da upiše neki fakultet ili barem kurs, možda bi znao da je u pitanju menaDŽment, a ne menaDJment.:-))))
    Kupovine diploma ima na svim fakultetima, privatnim i državnim. Zašto kritikovati one koje prodaju, a ne one koji kupuju diplome i još se time hvale?!
  • NSBOSS

    27.08.2010 11:47
    Ne mesajte babe i zabe
    Bilo bi dobro da se malo raspitate pre nego sto stavljate komentare...
    Educons univerzitet je prvo akreditovao SVE studijske programe, zatim je akreditovao ustanovu (univerzitet) Akreditaciju je izvrsila komisija za akreditaciju i proveru kvaliteta! Pokrajinski sekretarijat samo urucuje dozvolu za rad koja je izdata nakon zavrsenog KOMPLETNOG procesa akreditacije koji je zavrsen na republickom nivou! To vam spada pod nove nadleznosti AP Vojvodine...

    Ako pratimo logiku nekih komenatara ovde, ni jedna diploma u ovoj drzavi ne vazi pre akreditacije! Sto je potpuna glupost. Sve diplome koje su stecene po starom zakonu apsolutno vaze i vazece dok su ljudi koji ih poseduju zivi. Ali nove diplome koje nisu po novom zakonu ne bi vazile da ustanova nije akreditovana...

    Sve u svemu Educons je zavrsio veliki posao! Svaka cast :-)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.