Zbog defilea vojske zatvaraju se Kej i pojedine ulice u centru Novog Sada

Pojedine saobraćajnice u centru Novog Sada biće zatvorene u subotu, 22. oktobra zbog obležavanja Dana oslobođenja Novog Sada od fašizma, kao i sastanka Vlade Srbije i Vlade Vojvodine u Banovini.

Gradonačelnik Miloš Vučević kaže da je za subotu na Keju planirana smotra Vojske Srbije gde će se građanima predstaviti tehnika i ljudstvo, i da očekuje da će se veliki broj ljudi odazvati pozivu i doći na defile.

Pošto će Kej i okolne ulice biti zatvoreni, a delegacija Vlade Srbije će nekoliko stotina metara dalje biti u Banovini, gradonačelnik kaže da će se lokalna vlast i službe potruditi da ne bude sabraćajnih gužvi i većih blokada zbog ovih dešavanja.

 

"Grad će na vreme izdati obaveštenje o tome koje će saobraćajnice biti zatvorene i u kom periodu. Za sada je izvesno da će to biti Kej. Sve prvenstveno zavisi od potreba vojske", navodi Vučević.

Podsetimo da je prema najavama iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije predviđeno da na potezu od Varadinske duge do Žeželjevog mosta budu izložena borbena vozila kojima je naoružana VS ili se njihova isporuka očekuje, kao što su "lazar 3", samohodne haubice "sora" i "nora", višecevni lanser raketa "morava", sa dva modula, kao i druga nova terenska i borbena vozila, koja su u saradnji sa Vojnotehničkim institutom produkt domaće industrije. Svečanost u Novom Sadu upotpuniće naleti avijacije i defile Garde.

Nebom će 22. oktobra leteti migovi 29 i 21, kao i školsko-borbeni avioni "lasta". Planirana je i plovidba brodova Rečne flotile, kao i demonstracija antiterorističkog desanta Specijalne brigade VS.

Za sada nije poznata satnica vojne smotre, ali ni satnica boravka Vlade Srbije, koja će imati prvu zajedničku sednicu sa kolegama iz Vojvodine. Ono što je sasvim izvesno je da će od ranih jutarnjih sati biti zatvaranja sabraćaja na i oko Keja i Banovine.

  • Zabrinuta

    18.10.2016 19:40
    Mama
    Troše pare na gluposti, plaše nam decu, sin nije oka sklopio, taman zaspi, avioni nadleću i probude ga. Sramota! Demonstriraju silu sa šakom jada
  • Ivan

    18.10.2016 11:22
    @ @ da da
    nemoj tako da pričaš. i ja stanujem u maratonom potpuno odsečenom delu limana 1 i već godinama unazad uvek može da se prođe preko trase i izađe iz blokiranih delova grada samo treba da se kratko sačeka i policija vam dozvoli da presečete trasu čim je to moguće....
    u poslednjih 5 godina sam najduže čekao 7-8 minuta...
  • Grgolj

    17.10.2016 23:55
    Sedam-osam puta sam pomno pročitao informaciju o defileu, a onda sam konačno shvatio: ljudi, pa mi imamo i vojsku!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.