FOTO: Još jednom sa Trga slobode poslat apel da se što pre usvoji "Aleksin zakon"

Više destina Novosađana okupilo se danas na protestnom skupu "Stop vršnjačkom nasilju", na Trgu slobode, sa zahtevom da se usvoji "Aleksin zakon".

Neformalno udruženje građana "Dva minuta tišine", koji svake nedelje već više od godinu dana organizuje protest sa ciljem da se vlastima skrene pažnja na urgentnost usvajanja ovog zakona, istaklo je kako je godinu dana prošlo od pokretanja inicijative, ali izostaje adekvatna reakcija nadležnih.

"Opravdanja za neusvajanja ima na pretek, ali i obećanja da će biti usvojen. Deca stradaju u školama, deca stradaju van školskih objekata. Najviše stradaju od strane svojih vršnjaka. Šta država radi po tom pitanju? Zašto ne usvoje zakon koji predlažemo? Zašto neće da dokažu da su na strani naše dece?", istakli su organizatori protesta.

Učesnici protesta zapitali su se da li su političari čuli oštri muk, jer su "građani Srbije gromoglasnom tišinom iskazali svoj stav", i još jednom istakli da ne odustaju od svog zahteva, i da će se protesti nastaviti sve dok se "Aleksin zakon" ne usvoji.

  • mama

    24.10.2016 13:38
    Nema komentara na ovu vest...
    Ko još nije, neka pogleda na YT priču o Aleksi. Ja sam je gledala davno, i još uvek ne mogu da prestanem da mislim na to...
    O ovom slučaju treba da zna cela država, da se sazna o vršnjačkom nasilju, ali i o odnosu prosvetnih radnika prema istom. A onda sami donesite sud kako i zašto se Aleksi desila takva tragedija...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.