Projekat tržnog centra kod Spensa uskoro pred Novosađanima

Gradska uprava za urbanizam od ponedeljka, 9. januara organizuje javnu prezentaciju urbanističkog projekta budućeg tržnog centra pored Spensa, na uglu Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara.

Projekat je naručila firma "Nepi Real Estate Project" koja je prošle godine za 3,7 milijardi dinara kupila parcelu pored Spensa kako bi sagradila tržni centar od 115.000 kvadrata.

Urbanistički projekat tržnog centra može se pogledati do 16. januara, od 10 do 13 časova u Upravi za urbanizam u Radničkoj 2, soba 66 na II spratu.

Građani i pravna lica Upravi mogu da dostave primedbe i sugestije na plan, a Komisija za planove Skupštine grada će ih razmotriti u roku od osam dana.

Podsetimo, prema najavama iz Nepija, tržni centar će se zvati "Promenada", a vrednost investicije će biti oko 100 miliona evra.

  • babazvekana

    09.01.2017 14:34
    moze
    Jos uvek moze da se izgradi na Najlonu a da vrate tenis i atletiku gde je bila.
  • alex

    09.01.2017 10:28
    ko šta gubi
    Vidim da je glavna briga Novosađana to što će investitor uložiti silne pare a da centar neće imati dovoljno korisnika i kupaca da bi se ta investicija što pre vratila. Jadan investitor! Isto tako je jadan i Mercator koji definitivno nema šta da traži na sadašnjoj lokaciji nakon što se otvori "Promenada", ali - ko njih šiša - to su i onako Hrvati, a ovih par stotina zaposlenih Novosađana u Mercatoru najbolje da što pre krenu da traže posao u Promenadi!
    To što su atletičari u Novom Sadu, teniski i brojni drugi sportski rekreativci izgubili jedno od i onako malobrojnih mesta za upražnjavanje svojih aktivnosti, što svaki komad zelene površine u gradu prosto planski žurimo da pretvorimo u beton i staklo, to je sve manje važno.
  • nikola

    07.01.2017 12:56
    Izgradnjom ovog TC gasi se Spens kao objekat sa trgovinama. Ostaće sportski objekti koje će i dalje grad da finansira. Posle toga prodaje se i stadion vojvodine za parking novog TC, a stadion se gradi izvan grada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.