Dunavska prolećna škola na Filozofskom fakultetu od 3. do 9. maja

"Dunavska prolećna škola 2017" u organizaciji Filozofskog fakulteta i Danube Area Research Centra (DAReC) održaće se od 3. do 9. maja na Filozofskom fakultetu.
Dunavska prolećna škola na Filozofskom fakultetu od 3. do 9. maja
Foto: 021.rs
Projekat je iniciran od strane Centra za istraživanje Dunavskog regiona, koji je dobio sredstva za realizaciju projekta od Fondacije Vlade Baden Virtemberga, kroz partnerstvo sa Evropskom dunavskom akademijom iz Ulma i Andraši Univerzitetom iz Budimpešte.
 
Svečano otvaranje je u sredu, 3. maja u 16 časova i održaće se u svečanoj sali Filozofskog fakulteta (114).
 
Polaznici Dunavske škole su postdiplomci iz oblasti društveno-humanističkih nauka iz trinaest evropskih zemalјa (Nemačke, Austrije, Slovačke, Mađarske, Rumunije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Italije, Srbije, Albanije, Ukrajine, Rusije).
 
Predavači na školi su pre svega profesori Filozofskog fakulteta u Novom Sadu: prof. dr Pavle Sekeruš, prof. dr Milivoj Alanović, prof. dr Marko Škorić, doc. dr Jelena Kleut, doc. dr Vladimir Mihajlović, dr Bilјana Lungulov. Pored njih, predavači su i prof. dr Melani Berlai, Univerzitet Andraši u Budimpešti, prof. dr Kristina Grisler, Univerzitet Andraši u Budimpešti, doktorand i demonstrator Paul F. Langer, Univerzitet Albert Ludvigs u Frajburgu, doktorandkinja i asistentkinja Tanja Rajzer, Univerzitet Eberhard Klaus u Tibingenu, MA Bogdan Živalјević, EU delegacija u Srbiji, predstavnica Sberbanke iz Beograda, dr Veselin Bežanović, asistent sa doktoratom, Departman za zaštitu životne sredine, Fakultet tehničkih nauka, Univerzitet u Novom Sadu, dr Branislav Bogojević, direktor kompanije ”EKO-tron” Beograd, mr Ivana Knežević, novinarka i urednica u medijskoj grupaciji Ninamedija, doktorandkinja i demonstratorka Tamara Pavlović, Laboratorija za antropologiju, Medicinski fakultet, Univerzitet u Beogradu.
 
Cilj Dunavske škole je da se studenti bolje upoznaju sa dunavskim regionom i da se stvori osnova za njihovo dalje naučno i profesionalno umrežavanje i usavršavanje. Projekat su podržali: Fondacija Vlade Baden Virtemberga, Austrijski kulturni forum iz Beograda, Sber banka, Grad Novi Sad, Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, kompanija ”EKO-tron”, Medijska grupacija ”Ninamedija”, Dunavska kancelarija Vlade Baden Virtemberga u Briselu, Savet podunavskih regija i gradova, EU delegacija u Srbiji i kompanija Koka-kola.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.