FOTO: Tajna da li su izrečene kazne za sečenje drveta na Novom naselju, komunalna policija ćuti

Mesec i po nakon vandalizma na Novom naselju, u kojem su tri muškarca motornim testerama u sred dana posekla 15 godina star ringlov, Novosađani ne znaju da li su muškarci poznati nadležnima odgovarali za krivično delo.
FOTO: Tajna da li su izrečene kazne za sečenje drveta na Novom naselju, komunalna policija ćuti
Foto: 021.rs
Naime, već 11 dana komunalna policija ćuti na pitanja koja je 021 postavio u vezi sa kažnjavanjem odgovornih osoba u ovom slučaju. Moguće je, naime, izreći najmanje novčanu kaznu muškarcu za kojeg se osnovano sumnja da je "naručio" seču stabla u Ulici Seljačkih buna 13, s obzirom na to da su celu akciju divlje seče videli i pokušali da spreče prisutni građani.
 
Podsetimo, muškarci, od kojih jedan živi u zgradi ispred broja 13 u ulici u kojoj je obavljena seča, nosili su fluorescentne prsluke i zainteresovanim građanima se predstavili kao radnici "Vodovoda i kanalizacije", pri čemu su učinili krivično delo lažno predstavljanje. Oni su prisutnima poručili da su dobili nalog da poseku deci omiljeno ulično drvo jer, navodno, isto smeta kanalizacionim cevima.
 
 
Građani su alarmirali policiju i komunalnu policiju. Policija je uzela izjave i sastavila zapisnik, a slučaj se po dužnosti i gradskim aktima prebacio na komunalnu policiju, na kojoj je bilo da, prema navodima policije, podnese zahtev za pokretanje prekršajnog postupka. Da li je komunalna policija isto ili bilo šta učinila, 021 nije uspeo da sazna u Gradskoj kući zbog upornog ćutanja nadležnih. Međutim, stanari Seljačkih buna tvrde za naš portal da je do izricanja kaznene mere ipak došlo, što je nezvanična informacija koja je došla do 021.
 
Podsetimo da milioni dinara svake godine moraju da se izdvoje za sanaciju štete koju vandali učine nad zelenim površinama u Novom Sadu, a pojedinci koji su odgovorni za uništavanje tih površina često ne budu ni identifikovani. Više o ovoj temi čitajte OVDE.
  • MonteDushano

    30.05.2017 08:37
    Srbi mrze drveće i životinje. To je to.
  • Komšija

    29.05.2017 19:15
    Promašeni tekst
    Gospodo novinari, prvo se mora napisati da bi vest bila potpuna, na osnovu istraživačkog rada, ime i prezime komšije kome je smetala buka, koji je angažovao ekipu sa motorkama, njihova puna imena i prezimena, pa tek sve ostalo. Ne trebna im presuditi ali izneti u javnost da se jednom zna ko je odgovoran.
    Sa tim podacima možete postaviti sva ta pitanja i tražiti odgovore, i biti NS portal od značaja.
    Ovako ste još jedan tabloid.
  • Mile

    29.05.2017 19:14
    Ovim putem bih zeleo da pozovem sve stanovnike Novog Sada, a narocito Novog Naselja, da podrze grupu na facebook-u, za uredjenje deponije na Satelitu ( Satelitska Deponija ) i da se ukljuce kako god mogu, da pokusamo zajedno da resimo ovaj VELIKI problem.
    Hvala na razumevanju i podrsci ..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti