Bira se naj-gradonačelnik Vojvodine

Nezavisno društvo novinara Vojvodine u sledećih šest meseci sprovešće kampanju za izbor najboljeg gradonačelnika Vojvodine.
Nezavisno društvo novinara Vojvodine u sledećih šest meseci sprovešće kampanju za izbor najboljeg gradonačelnika Vojvodine. Dinko Gruhonjić iz ovog udruženja kaže da postoji više kriterijuma prema kojima će se odrediti ko najbolji gradonačelnik.

"Jedan od aspekata jeste, recimo, koliko je lokalna samouprava i administracija u toj samoupravi brza, odnosno osposobljena za investitore i za privlačenjeinvesticija. S druge strane, ne smemo zanemraiti ni aspekt ljudskih prava", navodi Gruhonjić.      

On nije hteo da komentariše koliko novosadski gradonačelnik Igor Pavličić ispunjava ove kriterijume. On samo dodaje da je u planu da ova kampanja postane tradicija.

"Pobednik će za početak dobiti čast da bude proglašen najevropskijim gradonačelnikom sa tendencijom i sa našom željom da to preraste u tradicionalni konkurs koji će se dešavati svake godine. Sve to sa ciljem da se , na kraju krajeva, razvije i neka vrsta takmičenja među gradonačelnicima Vojvodine, od čega bi imali i imaće sami Vojvođani", objašnjava Gruhonjić.

Gradonačelnik Novog Bečeja, Milivoj Miša Vrebalov ove godine je proglašen za drugog najboljeg gradonačelnika u Evropi. On kaže da ne može da da recept za dobrog gradonačelnika, ali da se trudi da njegova vrata uvek budu otvorena za građane.

"Bio sam jedini gradonačelnik koji je dozvolio da me na manifestaciji za Veliku Gospojinu gađaju balonima. Znači, ko nije zadovoljan mogao je da se popne na binu i gađa me balonima punim vode i da na taj način iskaže neslaganje sa nekim mojim stavovima", navodi Vrebalov i dodaje da je prikupljen novac od kupovine balona išao u humanitarne svrhe.

On dalje ističe ističe da se prema opštini brine kao da je njegovo lično vlasništvo ili porodica.
  • 24.12.2010 22:13
    A kada ćemo mi u Novom Sadu (tj. Novom Selu) imati prilike da gađamo balonima sa vodom našeg gradonačelnika? Uf, bolje ne, bilo bi poplave...
  • Stari Grad

    23.12.2010 11:02
    I mi konja za trku imamo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.