U Kabelu ne znaju ko je igračima dao majice sa likom Mladića, LSV traži oštru kaznu

Uprava FK Kabel, čiji su igrači na jučerašnjoj utakmici nosili majice sa likom Ratka Mladića, nije znala unapred za ovaj potez prvotimaca, kaže za 021.rs sportski direktor kluba Milan Živković.
"Niko u klubu nije znao za tu njihovu akciju. Da li je to neko od navijača ili njihovih prijatelja doneo pred utakmicu i dao im da obuku, mi ne znamo. To je trajalo možda 40 sekundi, dok su igrači izašli iz svlačionice, pozdravili se sa sudijama i to je to. Utakmicu su odigrali u svojim redovnim dresovima. Nismo dobili nikakve reakcije iz saveza povodom ovog slučaja, a ne znamo ni da li postoji bilo kakav osnov za to", kaže Živković za 021 i dodaje da igrači ovim potezom nikog nisu želeli da vređaju.
 
Igrači Kabela su u majicama sa likom Mladića izašli u utakmici 15. kola Vojvođanske lige - Jug, koju su igrali protiv gradskog rivala Slavije.
 
Povodom ovog događaja oglasila se Liga socijaldemokrata Vojvodine. U ovoj stranci poručuju da bi "Kabel trebalo da bude kažnjen za primer"
 
"Jučerašnji izlazak fudbalera tog kluba na teren u majicama sa likom Ratka Mladića, osuđenog za najveći ratni zločin na tlu Evrope od Drugog svetskog rata, sramota je i za Novi Sad, i za fudbal, vojvođansku ligu i sport uopšte. Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine poziva sve nadležne organe da na primeru FK Kabel pokažu da se u Novom Sadu neće tolerisati promocija mržnje i zločina", navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
 
Haški tribunal je bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske prvostepeno osudio na doživotnu kaznu zatvora.
 
Kabel ove godine proslavlja 85 godina postojanja. Trenutno se takmiči u Vojvođanskoj ligi - Jug, gde zauzima šesto mesto na tabeli. 
  • dripci ddd dumm

    30.11.2017 08:51
    bolesno partijasenje
    sta zna ova balavurdija o RATU?! KOJI primitivizam, partijanje, laganje, urlanje, ozderavanje, PONIZAVANJE SVIH ZRTAVA...ej, zaboravili ste Herr Bürgermeistera da vas uvede u TOR ! w.
  • Aleksandar

    29.11.2017 09:34
    @Pera: baš interesantno zapažanje. Zbog čega ostale partije nisu osudile ovaj čin? Možda se slažu da treba svi da nosimo majice sa likom Ratka Mladića? Možda računaju na glasove takvih koji podržavaju Ratka Mladića? Možda vole da se nacionalne manjine proteraju sa ovih prostora? Možda vole da nismo svi jednaki, pa postoje ljudi koje treba maltretirati i zlostavljati? Šta da očekuje pošten radnik ako počnu da proširuju ovakvo razmišljanje? Možda da počnu da uskraćuju radnicima plate, penzionerima penzije, bolesnima lečenje... jer bože moj nismo svi jednaki.
  • Pera

    29.11.2017 08:10
    Stručnjak
    Dokle više Čanak da seje mržnju po vojvodini kao i u samom srcu Novom Sadu. Nije bitno ko je dosao ili ko nije svi su isti od krvi i mesa. Kad budete svhatili da LSV iz interesa i piše jer odvaja glasace od opozicije i razbija opoziciju a na taj način pokušava dovući glasače u vladajuću stranku. Jedino je sreca što je to narod i video kao i njegovo članstvo i LSV nikad više ne prelazi cenzus. Sve je to politički.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.