Policija nespremna za nove registracije

U SUP-u u Kraljevića Marka vraćaju ljude sa šaltera za registraciju automobila, jer policija još nije spremna za primenu novog pravilnika, saznaje Radio 021.  
U SUP-u u Kraljevića Marka vraćaju ljude sa šaltera za registraciju automobila, jer policija još nije spremna za primenu novog pravilnika, saznaje Radio 021. Prema rečima jednog od zaposlenih u firmi "Panta co", koja se bavi tehničkim pregledom i registracijom vozila, situacija je vrlo konfuzna.

"Mislim da nije dovoljno formulisano. Evo, naš kurir je od jutros u SUP-u, pokušava da dobije neke osnovne informacije kako i šta uplaćivati", kaže radnik, koji se predstavio kao Joca.

On dodaje da još nije poznat ni broj žiro računa na koji će građani moći da uplaćuju novac za nove tablice, vozačke i saobraćajne dozvole. "Niti se zna žiro račun, niti da li će morati da ide u Beograd kao lične karte, da li će mušterija morati sama da ide po te dokumente ili ćemo mi moći to umesto njih, ništa se ne zna", kaže Joca.

Novosađanin Milan Gajić, koga smo zatekli u redu za registraciju u Kraljevića Marka, kaže da je sve vrlo sporo i nedefinisano. Prema njegovim rečima, građani su rezignirani zbog sporosti i neinformisanosti pripadnika MUP-a.

"Evo, vidite i sami koja je gužva, a niko ništa ne zna u agenciji, a ni ovi baš nisu od pomoći. Za sat vremena su uspeli tek dve tablice da izdaju, ej!", besan je Gajić.

Sa druge strane, šef odseka za upravne poslove u novosadskoj policiji, Branislav Đurđev, navodi za 021 da su agencije koje se bave registracijom blagovremeno zamoljene da ne donose papire svojih klijenata u toku ove prve nedelje kako bi se upravo izbegle nepotrebne gužve.

"Ovu prvu nedelju možemo nazvati probnom i agencije smo zamolili da se strpe, da vidimo kako će sve funkcionisati. Agencije će sigurno i dalje funkcionisati i mi ćemo svakako nastaviti saradnju sa njima, ali tokom sledeće nedelje", kaže Đurđev.

Da bi građani dobili novu vozačku dozvolu, neophodno je da uplate novac na dva žiro računa i to 567 dinara na jedan i 233 na drugi. Za saobraćajnu je neophodno izdvojiti ukupno oko 1.200 dinara, dok nove tablice koštaju oko 1.000 dinara. Ukoliko neko želi da ispiše svoje ime ili slično na tri brojčane i dve slovne oznake koje postoje na novim tablicama, to će moći da uradi ako se isprsi za 72.000 dinara.

  • evropljanin

    14.01.2011 12:19
    nove tablice
    Deatljno sam procitao sve ove vase komentare i dosao sam do zakljucka da ste sve obicne lenstine , dok imate vremena da toliko da pisete. Bas me zanima da li ste i na svom radnom mestu toli azurni i profesionalni , hajde da budemo malo realni samo znate da kritikujete. Ne moze se preko noci sve srediti za sve je potreban odredjen vremenski period. I zato budite samo malo tolerantiji i mislim da ce onda sve bolje da funkcionise.
  • Beogradjanka

    12.01.2011 14:14
    ČĆŠŽĐ...DA LI JE MOGUĆE?!
    Moram da se nadovezem na "Soska"
    Da li je normalno da izdaju registracije sa ovakvim slovima?? Prvo što ne možemo da plaćamo parkiranje u gradu putem sms poruke, drugo kada izađemo iz zemlje, kako će neko našu registraciju da unese u kompjuter sa ovakvim slovima, koje ponavljam samo mi koristimo. E onda će lepo EU da kaže da sa takvim registracijama ne možemo kod njih i onda će ovi opet da menjaju i opet da nam uzimaju pare.

  • @ novosađanka

    08.01.2011 17:49
    Jesmo, zaboravili smo. Zato nas oni konstantno podsecaju na to.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.