Trgovce i dalje baš briga za kupce

Centar za žalbe potrošača dnevno primi od pet do sedam pritužbi građana, pre svega na belu tehniku, odeću i obuću.
Centar za žalbe potrošača dnevno primi od pet do sedam pritužbi građana, pre svega na belu tehniku, odeću i obuću. Predsednik Udruženja za zaštitu potrošača Goran Papović kaže da se broj žalbi udvostručio, dok se za isto toliko smanjila zainteresovanost trgovaca da izađu kupcima u susret.

"Kada to kažem mislim prvenstveno na to da mnogi trgovci ne žele da čuju ni jedno slovo novog Zakona o zaštiti potrošača i misle da su još uvek zaštićeni kao beli medvedi i da nema ko to da sprovodi i generalno ih ne interesuju potrošači", smatra Papović.

On dodaje da je jedan od mogućih razloga to što niko nikad sudski nije bio kažnjen zbog kršenja prava potrošača. Zbog toga u Udruženju planiraju da na osnovu žalbi građana u skorijem periodu naprave rang listu loših trgovaca.

  • vladimir

    12.03.2011 17:02
    Narucivanje preko neta
    Narucih auto-antenu preko http://www.tehnikplaza.com/. Dobio sam kinesko sranje, gde su sami iskucali deklaraciju i samo lici na original. I sta sada?
  • Maki

    03.02.2011 23:46
    I, šta sada?!?! Toliko najavljivan zakon i opet ništa! Kome uopšte možemo da se žalimo osim ovom udruženju koje nema nikakve mogućnosti da kazni prodavce. U to ne računam ove crne liste.
  • trgovac

    03.02.2011 23:37
    lista???
    Ja sam u radnji imao istu ekipu koja svakih 5 meseci dodje da menja patike...taman izadje sezona pa aj po nove...elem vratih ljudima kintu i reko idite u Deltu pa probajte tamo da vidimo kako ce te proci ali ja vam vise nista ne prodajem...za vas nema velicine:)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.