Od srede nastava u svim novosadskim školama

Sve novosadske škole koje su do sada potpuno obustavile nastavu proradiće do srede, a već od utorka će u većini škola biti održavani časovi od 30 minuta, saznaje Radio 021.  
Sve novosadske škole koje su do sada potpuno obustavile nastavu proradiće do srede, a već od utorka će u većini škola biti održavani časovi od 30 minuta, saznaje Radio 021.

Mirko Radeta iz Sindikata prosvetnih radnika Vojvodine kaže za 021 da je na zajedničkom sastanku svih škola dogovoreno da se započne sa minimalnim procesom rada. On napominje da prosvetari nisu odustali od svojih zahteva i da će i dalje ostati u zakonskom štrajku, ko i da će prikuljati potpise za smenu ministra prosvete, Žarka Obradovića.

U Sindikatu kažu da je odluka većine da se pređe na časove od 30 minuta, mada u gradu postoje i škole koje su se zalagale za generalni štrajk, kao i prosvetari koji će biti razočarani. Mirko Radeta se nada da će sve škole ispoštovati zajedničku odluku, a štrajkački odbor sindikata će se i dalje redovno sastajati.

Novosadski prosvetari su prethodno tokom dana protestovali na Trgu slobode tražeći ostavku ministra Žarka Obradovića, a u štrajku su trenutno tri od četiri sindikata obrazovanja.

  • nebitno

    08.02.2011 17:31
    za šonera
    stoka je uvek najviše radila i sada radi,
    vratite se u školu pa nešto naučite !
  • e moja ruzo

    08.02.2011 14:25
    ..mrznja jedino izbija..
    iz vasih reci. toliko.sram vas bilo.
  • Ruza

    08.02.2011 14:16
    Sta reci?
    Samo bivsi losi djaci i probisveti mogu ovako da mrze nastavnike.Kakav se olos izrodio u ovoj drzavi!!!Jadnih 7% visoko obrazovanih protiv mase ovaca... zato me i ne cude ovakvi komentari.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.