Nove ordinacije od aprila

Iako je otvaranje renoviranih i proširenih objekata Doma zdravlja u Sremskoj Kamenici i Šangaju najavljeno za kraj februara, pacijenti će za prijem u uređene objekte morati još da sačekaju.
Iako je otvaranje renoviranih i proširenih objekata Doma zdravlja u Sremskoj Kamenici i Šangaju najavljeno za kraj februara, pacijenti će za prijem u uređene objekte morati još da sačekaju.

Radovi bi trebalo da budu završeni do kraja marta, a prijem pacijenata može se očekivati u aprilu, kaže za Radio 021 portparolka Doma zdravlja, Tamara Jakonić. Ona dodaje da je do produžetka radova došlo zbog loših vremenskih prilika.

"Pošto je vrlo hladno, trenutno ne može da se radi na elektromreži, pa su majstori zato prešli na stare objekte, kako bi ih rekonstruisali", kaže Tamara Jakonić.

Površina ambulante u Kamenici će nakon dogradnje, sa sadašnjih 400 kvadrata, biti duplirana. U novom delu biće stomatologija i pedijatrija, a u starom će ostati opšta medicina i laboratorija. U Šangaju će objekat Doma zdravlja od 154 kvadrata ubuduće biti skoro trostruko veći. U novom delu biće smeštena opšta medicina, a u starom će ostati pedijatrija i stomatologija.

Pedijatrije u ovim objektima će nakon renoviranja imati posebne ulaze kako za predškolsku i školsku, tako i za bolesnu i zdravu decu. Iz gradskog budžeta će za radove u Kamenici biti izdvojen 31 milion, a za one u Šangaju 12 miliona dinara. (D.S.)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.