Prekršajne prijave protiv pet učenika

Učenički parlamenti juče nisu doneli odluku o načinu na koji će izraziti nezadovoljstvo zbog posledica štrajka i nadoknade časova subotom.    
Učenički parlamenti juče nisu doneli odluku o načinu na koji će izraziti nezadovoljstvo zbog posledica štrajka i nadoknade časova subotom.

Stotinak đaka išlo je juče od škole do škole, uzvikujući parole i pozivajući učenike da im se pridruže u protestu. Kolona je krenula od Saobraćajne škole, a osim uzvikivanja "Nema škole", mogli su se čuti i povici "Kosovo je srce Srbije" i slogani sa govorom mržnje.

Policija je privela petoricu učenika iz te grupe, dok su pokušavali da uđu u druge škole. Pušteni su odmah nakon što su im napisane prekršajne prijave zbog nepristojnog ponašanja.

Kako je za 021 opisala jedna slušateljka, neki od okupljenih đaka su želeli i da prevrću kontejnere u centru, ali su odustali od te namere. "Sad sam ih videla kako skreću sa Trga Marije Trandafil, jedan deo njih je hteo da vandalizuje kontejnere i drugu imovinu, ali srećom, do toga nije došlo. Samo su skandirali "Nema škole, nema škole". Deca pobegla sa časova, pa sva srećna", kaže ova slušateljka.

Srednjoškolci nisu prijavili skup ni policiji ni svojim profesorima, pa su pojedini direktori zaključali kapije, ne dozvoljavajući đacima da se pridruže skupu. "S obzirom na to da smo odgovorni za đake dok su u školi, nisam smeo da dozvolim da odu na ulice sa ekipom koja okupljanje nije prijavila policiji. Sazvao sam sve učenike u Svečanu salu i dogovorio se sa njima da mogu da izađu na protest kada on bude u organizaciji Učeničkog parlamenta, ali ne i na ovakve "divlje" skupove i oni su pristali", rekao je direktor Elektrotehničke škole "Mihajlo Pupin" Milan Vukobrat.

Učenički parlamenti svih srednjih škola danas će, kako je najavljeno, pisati peticiju u kojoj će zatražati da se ukinu radne subote, a ako ne budu naišli na razumevanje, u subotu bi, umesto u školu, mogli otići u štrajk, na Trgu slobode.

  • Young

    25.03.2011 19:08
    @ Наташа- Zar je stvarno toliko bitno da li je napisao ''djak generacije'' ili ''djak godine'' kad smo si shvatila sta je zeleo da kaze?!

    @Www- Samo se ti PUTAJ,ponosu! Pretpostavljam da medju ''starije i gluplje'' ubrajas i samog sebe, i zelim da te podsetim da i ti imas roditelje kad tako smelo vredjas nase!!! Hvala na gratisu, ali nije mi potreban jer mi ni spas,takodje,nije potreban!
    P.S. Nije samo ulica nasa-svet je nas! ;)
  • G

    25.03.2011 17:10
    @Sutra svi na ulicu! - evo ja se slažem da im se poveća (nebitno da li ima ili ne). Ako se i vi složite da svaki profesor koji je uzimao novac za privatne časove, a nije izdavao za to račun i plaćao porez u državnu kasu - istu tu kasu iz koje sada traži više novca, bude umesto povećanja plate momentalno poslat na izdržavanje 40 godina robije.
  • nstehnol

    25.03.2011 11:39
    Podrška
    Podrška srednjoškolcima od studenata!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.