Muke sa uličnim prodavcima

Komunalna policija od početka godine izrekla je više od 400 mandatnih kazni uličnim prodavcima, zbog bespravnog zauzeća javnih površina.
Komunalna policija od početka godine izrekla je više od 400 mandatnih kazni uličnim prodavcima, zbog bespravnog zauzeća javnih površina.

Kako za Radio 021 navode u toj službi, uličnih prodavaca najviše ima u okolini pijaca, na glavnim putevima koji vode kroz naseljena mesta, ali i sve češće duž velikog broja saobraćajnica u gradu. Građani se uglavnom žale na prodavce lubenica koji kamionima i improvizovanim pultovima onemogućavaju prolaz pešačkim i biciklističkim stazama.

Mandatne kazne za takav prekršaj su od 5.000 do 20.000, u zavisnosti da li je prekršilac pojedinac, ili firma, odnosno preduzetnik. Ukoliko se novčana kazna ne plati u predviđenom roku, zahtev se podnosi Prekršajnom sudu i u tom slučaju se navedeni prekršaji kažnjavaju iznosom od 5.000 do milion dinara.

Prema odluci Gradske uprave za komunalne poslove, izvanpijačna prodaja lubenica moguća je na svega desetak lokacija u gradu i to na uglu ulica Omladinskog pokreta i Pariske komune, u Ulici Pariske komune 2, Otokara Keršovanija 30-30/A, zatim kod marketa "Univereksport 021", na Sentandrejskom putu 94, Rumenačkoj 106, na uglu Fruškogorske i Drage Spasić i u ulici Boška Buhe 10. Prodaja je dozvoljena u Futogu na uglu ulica Cara Lazara i Uroša Predića i ispred marketa "Roda", kao i u Bukovcu u Karađorđevoj ulici 35. (D.B)

  • Mixer

    19.09.2011 06:51
    Koga prvo kazniti ?
    komunalna policija bi trebalo prvo da dovedu u red komunalna preduzeća koja se najbahatije ponašaju od svih. Recimo, JKP Tržnica je od skoro dobila od parking servisa 5 parking mesta samo za svoja vozila neposredno ispred svojih prostorija u Žike Popovića 4. Naravno to nije dovoljno, direktorski automobil mora da stoji na samom pešačkom ulazu u zgradu, tako da svi moraju da ga obilaze. Da ne govorim o tome da sam zimus nebrojano puta bilo svedok da utomobil radi po 15-20 minuta čekajuću direktora. Žao mi je što ovde ne mogu da postavim slike, ali mogu ih poslati ako će radio 021 imati hrabrosti da ih objavi i da se posveti problemu kako se JKP preduzeća odnose prema imovini i okolini u kojoj posluju.
  • novosadj...

    19.09.2011 06:06
    sit gladnom ne veruje!!!
    Smetaju vam ljudi sto se bore da prezive...da prehrane porodicu...jadno i zalosno!!!
  • cane

    18.09.2011 20:12
    pustite jadne ljude pobogu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti