Manji računi za višečlane porodice o budžetskom trošku

Iako su se u pojedinim novosadskim preduzećima ogradili od mogućnosti novih popusta na usluge koje pružaju, porodice sa troje i više dece  ne treba da brinu da neće biti para za umanjenje njihovih računa za komunalije od Nove godine.
Iako su se u pojedinim novosadskim preduzećima ogradili od mogućnosti novih popusta na usluge koje pružaju, porodice sa troje i više dece  ne treba da brinu da neće biti para za umanjenje njihovih računa za komunalije od Nove godine.

Članica Gradskog veća zadužena za brigu o porodici, Sanja Stojanović, kaže za Radio 021 da će smanjeni prihodi gradskim preduzećima po ovom osnovu, biti nadoknađeni iz budžeta grada. "Do Nove godine se podnose zahtevi, a sve redovne platiše će dobiti subvencije koje su predviđene", kaže Sanja Stojanović.

Zahtev za umanjenje računa za komunalije, koje se od naredne godine odobrava porodicama sa troje i više dece, građani mogu da preuzmu na pisarnici Gradske kuće ili na sajtu grada. Porodice sa troje, četvoro ili petoro dece imaće popust od 30 odsto, domaćinstva gde ima šestoro, sedmoro ili osmoro dece plaćaće 40 odsto niže račune, a porodicama sa devetoro i više dece troškovi za komunalije biće prepolovljeni.

Popust se dobija na usluge koje, preko računa "Informatike", naplaćuju "Novosadska toplana", "Vodovod i kanalizacija" i "Čistoća". Ako su podnosioci zahteva podstanari, neophodno je da u "Informatici" zatraže da račun za objedinjenu naplatu glasi na njihovo ime i da se sa tim saglasi i vlasnik stana. U ovom gradskom preduzeću za Radio 021 kažu da nema prepreka za sprovođenje ove gradske odluke, odnosno da očekuju spiskove porodica za koje se utvrdi da imaju pravo na subvenciju. (D.S.)

  • maja

    18.04.2014 03:19
    struja
    Sta je sa srujom,da li je i to umanjeno porodicama sa troje i vise dece ili je to samo dezinformacija?
  • J.

    01.12.2011 10:45
    građani šestog reda
    I još nešto.

    Popust su dobile SAMO porodice koje žive u stanovima tj. zgradama.

    Da pojasnim. Dobili smo i mi popust, ali on iznosi 210 din. Moj raćun za informatiku je 700 din. jer plaćam samo čistiću. Vodu plaćam komšijinom komšiji, jer je ćovek pristao da uzimamo istu od njega, a vodovod i kanalizacija već godinama nikako da nam urade pravu zvaničnu mrežu u ulici. Da li sam ja tome kriva? Kuća nam je legalizovana pre 6 godin i opet ništa. Grejemo se na gas i uredno ga plaćamo.

    Zašto mi koji živimo u stambenim mućama ne možemo jednako da iskoristimo taj popust iako imamo troje dece?

    Zašto ne mogu da podignem besplatne karte za bazen i klizanje, a imam zlatnu kuglicu?

    Da li to znači da bi sve to mogla da koristim da živim negde u nekom stanu?

    Zašto sam OŠTEĆENA i zašto oni koji su sastavljali ovu odluku nisu sagledali celu situaciju?

    Hoću i ja popust, a ne da me neko po svom nahođenju tretira kao građanina šestog, sedmog ... reda.

    Moja drugarica koja živi u stanu, ima troje dece, može da ostvari popust oko 4000 din. mesečno!!! I sve tako dok se dete školuje, a njeno naj mlađe dete ima tri meseca!!!

    ZAŠTO SAM OŠTEĆENA? HOĆU I JA SVE TO ŠTO MI PRIPADA!!! ISPUNJAVAM USLOV.

    Da li neko odgovara na naše komentare i pitanja ili ih pišemo samo da bi neko drugi video da nije sam u svom problemu?









  • 30.11.2011 13:49
    Neki plaćaju poreze a neki se greju/grebu
    Čista diskriminacija! Uzgred, da li su komentatorke Mijana i Isidora ovlašćene od Boga da procenjuju zašto neko nema dece i zašto ih neko nema troje i više, kao i da osuđuju - diskriminišu ljude na osnovu plodnosti? Odakle vam samo to pravo i drskost? Vidim da deca nisu ništa doprinela povećanju vaše tolerancije i plemenitosti. Vi bi ste se izgleda samo rado ogrebale o zajednički budžet.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.