Tihomir Simić najbolji menadžer jugoistočne i srednje Evrope

Direktor Elektrovojvodine Tihomir Simić dobio je priznanje za najboljeg menadžera za region jugoistočne i srednje Evrope.

Direktor Elektrovojvodine Tihomir Simić dobio je priznanje za najboljeg menadžera za region jugoistočne i srednje Evrope, a nagrada mu je uručena 5. jula na ceremoniji u Sarajevu.

Dodela ove nagrade organizuje se po 26. put pod pokroviteljstvom Evropske direkcije za izbor Najmenadžera, a Simiću je nagradu uručio ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović. U obrazloženju se kaže da je direktor Elektrovojvodine priznanje zaslužio zbog postignutih vrhunskih rezultata u poslovanju, modernizaciji i sveukupnom unapređenju rada u oblasti energetike i razvoju potencijala obnovljivih izvora energije.

- Dobijanje ovog visokog priznanja predstavlja potvrdu kvaliteta stila upravljanja sa kojim je Elektrovojvodina u 2011. postigla visoke poslovne ciljeve, kao i verifikaciju uspešnog timskog rada na svim nivoima rukovođenja. Danas je Elektrovojvodina sa 2.500 zaposlenih najpotentnija kompanija elektroenergetskog sektora u Jugoistočnoj i Srednjoj Evropi, a ja kao direktor sa svim svojim zaposlenima i menadžmentom delim ponos i osećam veliku ljudsku sreću zbog prepoznatljivosti rezultata koje smo postigli - istakao je laureat. Za dodelu prestižne nagrade "Najmenadžer i Najkompanija" u 2012. godini iz dvadesetak država Evrope, bilo je nominovano više od 1.900 menadžera i kompanija iz različitih oblasti i kategorija biznisa.

Bivši visoki funkcioner Pokreta snaga Srbije i direktor gotovo svih firmi koje je Bogoljub Karić posedovao, Simić je na mesto generalnog direktora jednog od najjačih vojvođanskih preduzeća došao na predlog Nenada Čanka.

Karijeru je započeo 1981. godine u Ministarstvu odbrane, gde je radio sve do 1992. Odatle prelazi u Bel padžet, firmu koju će kasnije Karić demontirati, pa u Genel i potom Simit grupu. Širu prepoznatljivost stiče 1999, kada staje na čelo BK telekoma, a kada je Bogoljub Karić počeo da razvija političke aspiracije postaje predsednik njegove Asocijacije industrijalaca. Nakon toga bio je potpredsednik Izvršnog veća Vojvodine, ali i potpredsednik BK grupe za medije. Kada je Karićima krenulo nizbrdo, Simić prelazi u Si&Si grupu, da bi od 2008. bio na čelu konsultantske kuće TMC.

  • korisnik usluga

    25.07.2012 08:24
    komentar
    Fantastican uspeh,stvarno.Ako ne platis -iskljuce te.Kako ih nije sramota da pricaju o uspehu takvih monopolista.Za naj-krvopiju da ali,naj menadzer ????Molim vas lepo,"ludnica je kanda otkljucana"...
  • Kiklop

    10.07.2012 18:37
    Nemam reči više
    Evo još jednog koji je napunio budžet (svoj, naravno)
    http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2012&mm=07&dd=10&nav_id=625436

    pa, stvarno, ono legendarno, jopet, DA LI JE TO MOGUĆE?
  • nicifor

    09.07.2012 19:23
    @SimiT
    Doslo je nezgodno vreme.
    Narodna izreka:
    " para vrti dje burgija nece!"
    govori sve o ovom liku.
    Interesantne situacije:
    -"radio u Ministarstvu odbrane",kako su ga "ispratili"?,
    -radio u Bell Pagetu,Karic i on "preveslali " Markovica,
    -"doktorat" u nekom atraktivnom USA gradu,
    -"industrijalac",
    -politikant PPS-a,
    -"deo vlasti" Vojvodine",
    -"izvorni ligas",
    -"najbolji menadzer..."
    -direktor EV,
    .....

    Sveti Vladika Nikolaj je rekao:(parafraziram)
    :Lako je nauciti zivotinju,lako je nauciti bedaka,
    ali je najgore ako neko nenaucen postane ucitelj drugima".
    Ovo se ne odnosi na gdina "menadzera",nego na "doktorante" bez srednje skole,a predaju nasoj deci na privatnim "univerzitetima".
    Zemljo,otvori se.

    -

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.