Đerić ne da ostavku na mesto direktora Pozorišta mladih

Sednica Upravnog odbora Pozorišta mladih, na kojoj će se odlučivati i o sudbini sadašnjeg direktora Zorana Đerića, biće održana ove nedelje.

Sednica Upravnog odbora Pozorišta mladih, na kojoj će se odlučivati i o sudbini sadašnjeg direktora Zorana Đerića, biće održana ove nedelje.

Kao kandidat koji bi trebalo da zameni Đerića i dalje figurira Dragan Marinković Maca.

Đerić kaže da je od njega već traženo da podnese ostavku, što bi olakšalo proces smene, pošto je u drugoj godini drugog četvorogodišnjeg mandata. - Ne znam ko hoće da me smeni i zašto. Izabran sam na osnovu stručnosti i rezultata, a najveći je da sada imamo svoje predstave i vrlo brojnu publiku - rekao je Đerić za Dnevnik i istakao da ostavku neće podneti.

Đerić je na mesto v. d. direktora Pozorišta mladih došao 2007. godine, kako kaže, na preporuku tadašnjeg predsednika gradske skupštine Zorana Vučevića i na poziv glumaca.

Podsetimo, prošle nedelje su smenjeni direktori dve kulturne ustanove u Gradu.

UO Kulturnog centra je smenio Lasla Blaškovića, a u obrazloženju je između ostalog navedeno da je na prostorijama Centra u Katoličkoj porti zvanična tabla sa nazivom ustanove ispisana latiničnim pismom. Upravni odbor je za novog direktora predložio Andreja Fajgelja, pokretača "Međunarodne inicijative za praćenje antisrbizma". Za vršioca dužnosti direktora Gradske biblioteke Upravni odbor je na prvoj sednici u novom sastavu predložio nekadašnjeg dugogodišnjeg direktora Dragana Kojića nakon što je Miloš Pankov podneo ostavku rekavši da ne može da sledi kulturnu politiku koju namerava da vodi nova skupštinska većina u gradu.

Odluku o imenovanjima će doneti Skupština grada na sednici u četvrtak.

  • ns time

    08.10.2012 13:19
    vi siroki
    Vi sirokijeh shvatanja slobodno vodite decu u Macino pozoriste.Ja necu.
    Eto, to je ta maaaala razlika izmedju vas kojima je sve svejedno i onih koji bi ipak da razmisle da li je bas taj maca neka faca da bude direktor i sta ga je kvalifikovalo za tu funkciju.Uloge u decijim predstavama sigurno nisu.
  • 08.10.2012 11:04
    Šta, zar je Maca još uvek u ovoj priči?
    Blam!!!
  • Milica

    08.10.2012 10:26
    Propadanje
    Pa na isti način je on došao u pozorište i nije tačno da su ga zvali glumci... Šta se bre ložite, vi, levi, desni, srednji, koji god, samo presipaju iz šupljeg u prazno... Njima, svima, super, a mi u rupi bz dna... Propadamo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.