Dugme kao suvenir grada

Za zvaničan suvenir grada izabran je rad "Novi Sad za poneti na (u) srcu" studentkinje Ivone Miljuš, koji predstavlja dugme sa obeležjima Novog Sada.
Za zvaničan suvenir grada izabran je rad "Novi Sad za poneti na (u) srcu" studentkinje Ivone Miljuš, koji predstavlja dugme sa obeležjima Novog Sada. Ovaj rad izabran je među 219 pristiglih na konkurs Turističke organizacije grada, kaže direktorka ove organizacije, Dragana Ćiraković.

"Treće mesto i nagradu od 40 hiljada dinara osvojio je projektni tim "Headmade" koji čine kreativni direktor Vukašin Tanurdžić, inženjer arhitekture Dragana Marjanović, grafički dizajner Danijela Terzić, profesor srpske književnosti Ivana Andrijašević i ekonomista Slađana Večerinović. Drugo mesto i nagradu od 60 hiljada dinara osvojio je menadžer u turizmu, Daniel Pinku, dok je prvo mesto i nagradu od 100 hiljada dinara osvojila studentkinja Ivona Miljuš", navodi Ćirakovićeva.

Konkurs za suvenir trajao je 2,5 meseca i za to vreme sajt TONS-a je imao preko milion poseta, iz 62 zemlje. Za suvenir grada glasalo je više od 13 hiljada ljudi. Suveniri će se prodavati u info-centru TONS-a, u ulici Modene 1, ali će biti ponuđeni i hotelima, suvenirnicama i drugim uslužnim objektima.

Predsednik Upravnog odbora TONS-a, Miloš Ćuruvija, istakao je kako je na konkurs pristiglo dosta  ruralnih suvenira, odnosno malo je bilo suvenira koji obeležavaju Novi Sad, a ne čitavu Vojvodinu. On kaže da će zvanični suveniri biti vidno obeleženi hologramom, markicom, ili će biti posebno dizajnirani.

Na konkurs je stiglo i šest radova učenika škole "Milan Petrović". Oni će se prodavati u suvenirnici, a sav profit će ići za aktivnosti i potrebe škole.

Iako je konkurs završen, i dalje svi zainteresovani mogu ponuditi svoje radove Turističkoj organizaciji.

  • prodavac suvenira

    16.05.2010 16:00
    dali su izabrani suveniri komrcijalni¨¨
    ¨TEŠKO DA ĆE SE NEŠTO OD IZABRANOG PRODAVATI MOŽDA KINESKE KUGLE AKO IH JE UVEZENO 2000 A O UPOTREBNOJ VREDNOSTI DA NE GOVORIMO MOŽE SE SESTI NA HOKLICU I GLEDATI U STAKLENU KUGLU KAD ĆE SE PRODATI PRVO DUGME U SUVENIRNICI
  • NS

    01.05.2010 15:06
    Sta dalje
    021 molim Vas da nas koji nismo "izabrani" posavetujete i da pokusate da istrazite u nase ime: sta dalje? Moje idejno resenje nije izabrano, a nedelju dana je bilo izlozeno. Informisala sam se i saznala da zastita dizajna kosta oko 20000 din. Sta ako se neko doseti pa pocne da pravi nase "neuspele" radove i da ih prodaje po suvenirnicama? Ja, kao i vecina (po slobodnoj proceni), ucesnika nisam u stanju da zastitim svoju ideju. Sta dalje?
  • genije

    30.04.2010 05:53
    promocija i glasanje
    Draga Sonja, ja sam pregledao fotografije i bio na izlozbi. Bilo je mnogo dobrih resenja i ideja, pa cak i sa SAT KULOM. Medjutim, ako si zeleo da glasas preko TONS-ovog sajta, morao si da pojedinacno povecavas svaku sliku, mislis li da su svi ljudi to radili? Na interaktivnom izlogu ispred mene su se zabavljale tri devojcice i glasale nasumicno pritiskajuci po tabli. O kakvom glasanju pricamo?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.