Dunav preti Štrandu

Dunav je delimično poplavio deo špica Štranda, ali u "Gradskom zelenilu" uveravaju da za sada ne postoji opasnost od ozbiljnijeg plavljenja gradske plaže.

Dunav je delimično poplavio deo špica Štranda, ali u "Gradskom zelenilu" uveravaju da za sada ne postoji opasnost od ozbiljnijeg plavljenja gradske plaže.

Portparol ovog preduzeća, Ivan Nožinić, kaže za Radio 021 da je "Zelenilo" u potpunosti spremno za odbranu Štranda u slučaju potrebe. "Plaža je smanjena prostorno zbog visokog vodostaja. Naravno da treba apelovati na sve kupače da obrate pažnju na bezbednost i na savete naše spasilačke ekipe. Dunav je uvek opasan. I kada je visok i kada je nizak", kaže Nožinić.

Nožinić dodaje da situacije nije kritična, te da preti manja opasnost od plavljenja u poređenju s prošlom godinom, kada je reka nadošla na metar od tobogana na Štrandu.

Kada se Dunav bude povukao, uslediće čišćenje peska na plaži, jer reka po pravilu nanese veliku količinu otpada. Čišćenje će se prvo obaviti ručno, a potom mašinama koje je "Gradsko zelenilo" pre tri godine uvezlo iz Italije. (D.S.)

  • bns

    09.06.2010 11:01
    ...
    Nožinić kanda ne sluša najave hidrologa da će ove godine Dunav biti viši nego prošle, da ćr biti kao 2006. godine?
  • F.T.

    09.06.2010 08:47
    Da li je iko video te mašine? Provodim celo leto na Štrandu od jutra do mraka, i još nisam video ni jednu mašinu za čišćenje peska.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.