"Energotehnika" bez komentara

Zaposleni u "Energotehnici Južna Bačka", koja je u petak prodata na aukciji, ne žele više da komentarišu privatizaciju ovog preduzeća, kojoj su se prethodno protivili.

Zaposleni u "Energotehnici Južna Bačka", koja je u petak prodata na aukciji, ne žele više da komentarišu privatizaciju ovog preduzeća, kojoj su se prethodno protivili. U Agenciji za privatizaciju nisu želeli da govore o tome zbog čega je aukcija, prvobitno zakazana za septembar, pomerena za jul. Kao razlog naveli su da je promena datuma njihovo pravo. Takođe, nisu se izjasnili ni o činjenici da je "Energotehniku", kupila firma "Energija tehnika tehnologija", osnovana pre manje od tri meseca. "Energotehnika" je u okviru "Elektrovojvodine" poslovala 47 godina, a od 2005. radi kao samostalno privredno društvo.

Na aukciji dva kupca

Kako za Radio 021 kažu u Odeljenju za informisanje Agencije za privatizaciju, uslovi prijave kupaca nisu se odnosili na pojedinosti poput "staža" preduzeća. Glavni uslovi bili su obaveza investicija u iznosu od 35 miliona dinara, kao i uplata depozita u vrednosti od 78 miliona. Kompletan ugovor biće dostupan na sajtu Agencije od naredne nedelje. Osnivač "Energije tehnike tehnologije" je Nebojša Petrić, koji je ujedno i osnivač "Promist DOO", novosadske firme koja se bavi trgovinom hemijskim proizvodima. Na aukciji je ponudu dostavio još jedan kupac, firma "TSN INTERELECTRIC" iz Beograda, koja se bavi montažno građevinskim i elektroizolaterskim radovima. Njen osnivač je Slobodan Tlačinac. On je bio na čelu konzorcijuma s kojim je Agencija za privatizaciju pre tri godine raskinula ugovor o kupovini hotelsko turističkog preduzeća "Fontana" u Vrnjačkoj banji. Kao razlog navedeno je neispunjavanje investicione obaveze i nenamensko trošenje sredstava dobijenih putem kredita. (Asja Francisti)

  • Jova

    20.01.2020 21:57
    I, sta ima novo?
  • 21.07.2010 18:21
    Rusi dolaze....
    zar ne?
  • juliet's muffin

    20.07.2010 07:26
    ili...
    Možda im je obećao otkaz, pre nego pare.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.