Prikupljanje pomoći za izbeglice u četvrtak u CK13

Žur buvljak održaće se u četvrtak, 17. marta u Omladinskom centru CK13, a tom prilikom prikupljaće se i pomoć za izbeglice.
Osim standardnog programa Besplatne radnje i izlaganja stvari koje možete poneti sa sobom, na ovom Žur buvljaku će se prikupljati pomoć za izbeglice i imigrante.
 
Organizatori mole da se donose stvari u skladu sa aktuelnim vremenskim prilikama. Pocepana, neprikladna i letnja garderoba se neće primati, već prvenstveno sledeće:
 
– Odeća (muška, ženska, za decu): pre svega tamne stvari koje nisu previše vidljive noću, dok od ženske garderobe isključivo stvari sa dugačkim nogavicama, a odeća za decu je uvek korisna; odeća prilagođena trenutnom vremenskom periodu, čista i očuvana, upotrebljiva (ne donositi dekoltirane majice, kratke suknje, providne stvari, kupaće kostime i sl.); majice kratkih i dugih rukava, jakne, čarape, veš, farmerke, kišne kabanice.
– Obuća: očuvana i udobna (zbog dugotrajnog pešačenja), patike su najbolje rešenje.
– Sredstva za higijenu (naročito vlažne maramice, sapuni, šamponi u manjim pakovanjima, paste i četkice za zube, brijači, peškiri, flasteri, zavoji, sredstva za dezinfekciju u spreju, vitamini, jod).
– Bebi pelene, bebi talk (puder), bebi vlažne maramice, bebi flašice, cucle…
– Vreće i prostirke za spavanje (gumene, poput kamperskih), astro folija (ogrtač), jastuci na naduvavanje, ćebad, rančevi, baterijske lampe.
 
Buvljak će početi u 19 časova.
 
Autor: 021

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič