Dodela Gremi nagrada, zvezde večeri Tejlor Svift i Kendrik Lamar

Reper Kendrik Lamar, pop zvezda Tejlor Svift, kantautor Ed Širan, kao i hit "Uptown Funk" Marka Ronsona i Bruna Marsa, obeležili su sinoćnu, 58. dodelu muzičkih nagrada Gremi.
Najviše nagrada u Los Anđelesu su odneli Kendrik Lamar i Tejlor Svift. Američki reper je imao čak 11 nominacija, od čega je osvojio pet Gremija, među kojima su za najbolju rep pesmu i rep album.
 
Tejlor Svift je za svoj album "1989" odnela Gremije za album godine i najbolji vokalni pop album, a sa Lamarom je podelila nagradu za najbolji muzički video za pesmu "Bad Blood".
 
  
 
Gremi za ploču godine osvojio je duo Mark Ronson i Bruno Mars za hit "Uptown Funk", koji im je doneo i nagradu za najbolje pop izvođenje u duetu/grupi. 
 
Bluz-soul bend "Alabama Shakes" je osvojio tri Gremija - za najbolje rok izvođenje i rok pesmu "Don`t Wanna Fight", kao i za najbolji alternativni album "Sound & Color".
 
Britanski kantautor Ed Širan osvojio je svoj prvi Gremi za najbolje solo pop izvođenje pesme "Thinking Out Loud", koja je proglašena i pesmom godine. Svoj prvi gremi je osvojio i Džastin Biber za najbolju dens ploču zajedno sa didžejevima Skrileksom i Diplom
 
  
 
Nagradu za najboljeg novog izvođača dobila je Megan Trejnor, američka pevačica čiji je debi album "Title" došao na prvo mesto Bilbordove liste najprodavanijih albuma, i sa kojeg je skinuto nekoliko hit singlova, među kojima i najpoznatiji "All Abouth That Bass".
 
Dokumentarac o Ejmi Vajnhaus osvojio je nagradu za najbolji muzički film. U konkurenciji su bili "The Wall" Rodžera Votersa, "Sonic Highways" Foo Fightersa i "Mr. Dynamite: The Rise of James Brown", čiji je koproducent Mik Džeger. Takođe, bivši američki predsednik Džimi Karter (91) po drugi put je osvojio nagradu Gremi i to u kategoriji najboljeg albuma izgovorene reči, za audio verziju njegovih memoara, pod nazivom "A Full Life: Reflections at 90". 
 
Trosatni šou u Stejpls centru u Los Anđelelsu je bio prilika i za iskazivanje poštovanja prema veličini pokojnog Dejvida Bouvija, što je učinila Lejdi Gaga u psihodeličnom nastupu u kojem je, obučena u neke od njegovih kostima, izvela medli od 10 Bouvijevih hitova.
 
Autor: Beta

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika