Ovo je najzdraviji kolač na svetu

Pasteli je jednostavan za pripremu, a veoma zdrav kolač.

To je kolač od samo dva sastojka - meda i susama - koji je toliko zdrav i lekovit da bi svako trebalo da ga proba. Recept za pasteli ili intrion star je otprilike 6.000 godina, a spominje se i u starim zapisima. Uzimali su ga ratnici za snagu pred odlazak u borbu, a žene su s njim stimulisale rad hormona.

Ovo su njegove prednosti:

    Prepun je niza vitamina i minerala
    Sadrži antioksidanse
    Reguliše masnoće u krvi
    Daje enrgiju za teške fizičke poslove
    Umanjuje osećaj depresije
    Popravlja raspoloženje
    Snižava nivo stresa

Sastojci:

- 300 grama paste od čistog mlevenog susama - zove se tahini
- 300 grama meda

Priprema:

1. Dobro promešajte i napravite kuglice.

2. Stavite ih malo u frižider da se stegnu.

Savet:

Tahini možete napraviti i sami. Trebaju vam oljuštene, sirove semenke susama,malo susamovog ulja, ali može i maslinovo ili sunocokretovo (dve kašičice ulja idu na pola do jedne šoljice semenki). Pre nego što ih sameljete u blenderu, semenke malo prepržite na tiganju dok ne dobiju zlatnu boju. Pazite da vam susam ne zagori, jer će postati gorak. Ubacite ih u blender, dodajte ulje i blendujte dok ne dobijete glatku, gustu smesu.

 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.