Koliko dugo deluje kafa?

Jutanja kafa mnogima je jedini način da uspešno otvore oči i krenu u novi radni dan, ali i taj učinak nije večan, tvrde naučnici.

Naime, jedno istraživanje pokazuje da postoje situacije u kojima kofein više nema isto dejstvo, a to je nakon tri dana lošeg sna.

Vrlo je jednostavno – što lošije spavate, kofein deluje slabije jer telo više nema dovoljno energije da bi ga podržalo.

Tokom istraživanja je izvršen eksperiment zahvaljujući kojem se ispostavilo da su neispavani ljudi koji su uzimali kofein, za razliku od druge grupe koja je uzimala placebo bili nervozniji i pospaniji od njih.

Ako znate da vam sledi nekoliko napornih dana, pokušajte da se naspavate kako bi vam kafa dala stimulans koji će vam pomoći da izdržite.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.