VIDEO: "Strašne" punjene paprike za savršenu Noć veštica

Ove narandžaste paprike izrezane u stilu bundeva za Noć veštica, savršenog su ukusa i zanimljivog izgleda.

Sastojci:

1 crni luk

2 čena belog luka

500 g mlevenog mesa (ćurećeg, svinjskog, junećeg)

1 zelena tikvica

2 srednja paradajza

200 g pirinča, skuvanog

Malo rendane mocarele

1 kačičica origana

1/2 kašičica soli

1 kašičica bibera

Priprema:

1. Naseckati sitno crni i beli luk i zajedno propržiti u tiganju na malo ulja ili masti. Dodati mleveno meso, pola kašičice soli, jednu kašičicu origana, jednu kašičicu bibera, sve promešati i malo pržiti. Potom dodati jednu zelenu tikvicu, isečenu na kockice, iseckan paradajz, i ponovo promešati.

2. Pripremiti četiri narandžaste babure. Odseći im vrh (ali ne bacati) i očistiti ih od semenki. Potom tankim nožem izrezati na svakoj oči, nos i osmeh, kao što biste učinili na bundevi.

3. Paprike poređati u pleh ili vatrostalnu posudu, i u svaku prvo sipati malo skuvanog pirinča, potom smese iz tiganja skoro do vrha, i onda još malo rendane mocarele. Potom paprike poklopiti vrhom koji ste prethodno odsekli.

4. Peći u rerni 35 minuta na 180 stepeni.

Prijatno!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Zašto su kutije za picu četvrtaste a ne okrugle?

Posude za isporuku sveže pečene pice postoje najmanje od 19. veka, kada su napuljski pekari stavljali svoje proizvode u višeslojne metalne stvari poznate kao stufe, a zatim ih slali uličnim prodavcima