Nutela promenila recept, sadrži više šećera

Nutela je potvrdila da je promenila recept svog popularnog čokoladnog namaza što, naravno, nije izazvalo pozitivne reakcije kod obožavalaca.
Udruženje za zaštitu potrošača iz Hamburga objavilo je na svojoj stranici na Facebooku da teglica omiljenog namaza italijanskog proizvođača sad sadrži 8,7 odsto obranog mleka dok je do sad sadržala 7,5 odsto. Iz kompanije kažu da je povećan i procenat šećera, sa 55,9 na 56,3 odsto.
 
"Kvalitet kao i sve ostale karakteristike Nutele ostale su iste", rekli su iz kompanije. Dodali su da se radi o uobičajenim promenama koje redovno koriste drugi proizvođači.
 
Ali, udruženje potrošača ističe da je namaz svetliji zbog promene recepta i sumnjaju da su to učinili na račun procenta kakaa u Nuteli koji Ferero nije dužan da otkrije.
  • NN

    07.11.2017 21:42
    I ju ae
    Ko je ciljna grupa...
    KO JE JEO DO SADA, JESCE JE I OD SADA!!!
    95% populacije nema pojma sta sadrzi hrana koju jedu svakodnevno.
    Vest je kad naprave nesto bez secara i aditiva ali kod takve klope nema zavisnosti = manje $£€...
  • užas

    07.11.2017 15:26
    Više od pola šećera, đubre nezdravo.
  • Aleksandar

    07.11.2017 14:29
    Zanimljivo..
    Kvalitet ostaje isti, a pri tom povećan procenat šećera kao i procenat obranog mleka....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.