EasyJet gasi liniju Beograd - Rim

Avio kompanija "EasyJet" ukida od novembra let na liniji od Beograda do Rima, a razlog za to je slaba prodaja karata na toj destinaciji.
Avio kompanija "EasyJet" ukida od novembra let na liniji od Beograda do Rima, a razlog za to je slaba prodaja karata na toj destinaciji.

Letovi na ovoj liniji prestaju počev od zimskog reda letenja, a poslednji let koji je još uvek dostupan za prodaju je planiran za 25. oktobar. "EasyJet" će nakon toga iz Beograda nastaviti da leti do Ženeve i Milana. Odluku o gašenju linije ka Rimu potvrdio je predstavnik za medije Mateo Tadei.

"EasyJet stalno procenjuje svoju mrežu kako bi osigurala atraktivnost za potrošače, ali i efikasnost i profitabilnost. U sklopu uobičajenog razmatranja mreže i prioritetnog upošljavanja raspoloživih kapaciteta aviokompanija je odlučila da odustane od linije Rim Fiumicino - Beograd i da preusmeri avion na druge popularnije destinacije", navodi on.

Linija ka Rimu otvorena je 31. marta ove godine i od samog početka beleži slabu prodaju. Na toj liniji postoji snažna konkurencija. Ka Rimu lete Air Srbija i Alitalija i to dva puta dnevno svaka. Tri prevoznika su prevelikom koncentracijom letova i ogromnim povećanjem kapaciteta ugušili ovu rutu, tako da osim Izidžeta ni druga dva prevoznika ne ostvaruju uspeh na ovim letovima.

Na liniji Beograd - Ženeva doći će do promena od 27. oktobra, tako što će EasyJet  leteti ponedeljkom, sredom i petkom umesto kao do sada utorkom, četvrtkom i subotom. U nedelji koja počinje 10. novembra biće ukinut jedan polazak (sredom), pa će tokom zimskog reda letenja do Ženeve saobraćati dva umesto tri puta nedeljno. Tokom zimskog reda letenja Izidžet će smanjiti i broj nedeljnih letova ka Milanu sa četiri na tri. Od 10. novembra let ponedeljkom će biti ukinut.

  • Pacman

    22.08.2014 11:12
    @Anonimus
    Kakve sankcije covece, pa ovo je privatni prevoznik koji ukida jednu od svoje tri linije iz BG. Zar nisi procitao da na istoj liniji i dalje saobraca i Alitalia?

    Ali u pravu si, treba izbaciti Rusiju iz svih dilova, nadajmo se da ce isterati do kraja istragu prodaje NIS-a (obicni ljudi ne mogu da urade nista osim da se nadaju da to nije marketinski trik)
  • 22.08.2014 10:50
    Polako nam uvode sankcije zbog saradnje sa Putinistanom. Vize su sledece.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja