FOTO, VIDEO: Pas spasao vlasniku život

Alan Spenser (67) je penzioner kojem je kućni ljubimac spasio život pomoću Hajmlihovog zahvata.
Alan Spenser (67) je penzioner kojem je kućni ljubimac spasio život pomoću Hajmlihovog zahvata.

Ovom penzioneru zaglavilo se parče mariniranog crnog luka u grlu, zbog čega je počeo da se guši. Nakon tri minuta pokušavanja da izbaci zaglavljeno parče iz grla, Spenser je izleteo iz stana u potrazi za komšijama koji bi mu pomogli. Međutim, onesvestio se i pao na pod ispred svojih pasa - labradora Leksi i Rubi, a potom je 18-mesečno leksi skočio na njegova leđa i počeo da pritiska središnji deo kičme. Sila je isterala zaglavljeni komadić iz Alanovog tela i spasila mu život.

Povodom ovog neverovatnog događaja, Alan je izjavio da je ovaj primer dokaz da životinje znaju vrlo dobro šta rade, te da su psi veoma inteligentni.

"Ona (Leksi) je spasila moj život. Da nije bilo nje, mislim da ni ja ne bih bio ovde sada. Ležao bih mrtav u hodniku", rekao je penzioner iz istočnog Jorkšira. Kako je objasnio, nekoliko dana su ga bolela leđa, ali je sada u redu.

"U poslednje vreme svoje pse nagrađujem raznim poslasticama. Čak, kad god se zagrcnem, Leksi okrene glavu i proverava da li sam dobro", naveo je ovaj penzioner.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.