Malarija se širi Venecuelom

Malarija se brzo širi Venecuelom sa procenjenih 406.000 slučajeva u 2017. godini, što je 69 odsto više nego prethodne godine, saopštila je danas Svetska zdravstvena organizacija (SZO).
Malarija se širi Venecuelom
Foto: Pixabay
Navodi se da je broj zaraženih pet puta veći nego 2013. godine.
 
Migranti iz Venecuele, koji odlaze iz zemlje zbog ekonomske i društvene krize, prenose bolest u Brazil i druge delove Južne Amerike, saopštila je SZO, zatraživši od vlasti da obezbede besplatno lečenje bez obzira na njihov status kako bi se zaustavilo dalje širenje bolesti.
 
"U Južnoj i Severnoj Americi, ne samo u Venecueli. Imamo izveštaje o porastu broja obolelih u brojnim drugim zemljama", izjavio je direktor SZO programa za malariju Pedro Alonso.
 
Vlasti Venecuele prijavile su 2016. godine 240.613 slučajeva oboljevanja od malarije, od kojih veliki broj u Bolivaru, na granici sa Gvajanom i oko 280 smrtnih slučajeva.
  • Laki

    25.04.2018 15:26
    U problemu
    Svedoci smo kako ova nekad uspešna i prosperitetna zemlja propada. Narod se raseljava, vlada bezvlašće. Sve zbog pokušaja da upravljaju svojim rudnim bogatstvima, narod Venecuele trpi nametnute sankcije od strane Amerike i njenih priperaka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Naučnici uspešno uklonili HIV iz ćelija

Tim naučnika Univerziteta u Amsterdamu predstavio je rane nalaze uspešnog uklanjanja HIV virusa iz zaraženih ćelija koristeći tehniku genetičkog inženjeringa CRISPR.

Muškarac u SAD umro od kuge

Jedna osoba iz Novog Meksika je preminula od kuge, što je prvi slučaj smrti od ove bolesti u toj američkoj saveznoj državi od 2020. godine, prenosi danas Radio slobodna Evropa (RSE).