Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Preminuo mali Čarli

Čarli Gard, beba iz Velike Britanije koja je bila u središtu pravne bitke koja je zadobila pažnju svetske javnosti, umro je u petak, nedelju dana pre svog prvog rođendana.

Poletela raketa Sojuz sa tri astronauta

Raketa Sojuz sa tri astronauta lansirana je danas sa kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu, prema Međunarodnoj svemirskoj stanici u misiju koja će trajati pet meseci.

Turski sud uslovno pustio sedam novinara

Turski sud odlučio je danas da na uslovnu slobodu pusti sedam novinara lista Džumhurijet, ali je zadržao u pritvoru glavne novinare u okviru suđenja za koji međunarodna zajednica smatra da ugrožava slobodu medija u Turskoj.

Zaplenjeno 750 komada pištoljske municije

Policija je u saradnji sa Upravom carina, na Graničnom prelazu Gradina zaplenila 750 komada pištoljske municije i uhapsila turskog državljanina I. U. (1976) zbog sumnje na neovlašćenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Er Srbija do lou-kost statusa kroz otpuštanje radnika

Iako je pre nekoliko dana Er Srbija saopštila da ostvaruje bolje operativne rezultate nego u prethodnoj godini, ta kompanija je ipak odlučila da uruči otkaze za 30 radnika komercijale koji su proglašeni tehnološkim viškom.

Finstagram novi trend

Finstagram ili skraćeno Finsta je "lažni" Instagram nalog na kojem su dopuštene nesavršenosti.

Anđusu produžen pritvor za još 15 dana

Viši sud u Beogradu produžio je danas za još 15 dana pritvor televizijskom novinaru Dejanu Anđusu, u kojem se nalazi od hapšenja 30. juna zbog sumnje da je iznuđivao novac od jednog biznismena.

Još 20.000 vaučera za odmor u Srbiji

Vlada Srbije je zbog velikog interesovanja za vaučere za odmor u Srbiji izdvojila dodatnih 100 miliona dinara, kako bi se obezbedilo još 20.000 vaučera, rečeno je u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ugostitelji služe bajato pivo i mesecima staru hranu

Šanse da potrošači na rafovima u trgovinama i ugostiteljskim objektima posegnu za bajatim pivom ili gaziranim napicima sve su veće. Ništa bolje nije ni sa ostalim namirnicama koje trgovci, u borbi sa padom prodaje, sve duže drže u radnjama.