Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Stefanović: Neću ići na sednicu Glavnog odbora DS

Potpredsednik Demokratske stranke Borislav Stefanović izjavio je danas da neće doći na sednicu Glavnog odbora DS-a, na čijem dnevnom redu je predizborni program stranke, ali ne i njegov predlog novog programa DS, kao i da će se koraci, koje će preduzeti, videti narednih dana.

Paori nisu stigli u Beograd, ostaju na putevima tokom noći

Predsednik asocijacije poljoprivrednika Miroslav Kiš kaže da se protesti poljoprivrednika nastavljaju i da očekuje da će im se sutra pridružiti još veći broj paora. Kako navodi, traktori su i dalje na putu i organizovana su noćna dežurstva.

FOTO: Saobraćajni znak na engleskom napisali ćirilicom

U selu Sirogojno na saobraćajnoj tabli osim putokaza na srpskom koji pokazuje smer u kom treba da se ide da bi se došlo do muzeja Staro selo, postoji i natpis na "engleskom", ali su umesto latiničnih korišćena ćirilična slova.

Posle ušivanja usta, izbeglice štrajkuju glađu

Dan nakon što su iglom i koncem ušivili usta, izbeglice na granici Grčke i Makeodnije, koje makedonske vlasti ne propuštaju jer nisu iz ratom zahvaćenih područja, nastavljaju svoj protest koji je sada prerastao u štrajk glađu, prenosi makedonska TV Telma.

Snima se film o Vladi Divljanu

Producentska kuća "Starhill" iz Beograda počela je pripreme za snimanje dugometražnog filma "Nebo nad Beogradom", o životu i radu Vlade Divljana, koji je preminuo 5. marta ove godine.

Emisiju štetnih gasova lažirao i Reno

Emisija azotnih oksida (NOx) kod Renoovog modela "espace" 1,6 dci veća je 25 puta od aktuelne Evro 6 granice, saopštila je danas nemačka organizacija za zaštitu životne sredine DUH, pozivajući se na testove koje je sproveo Univerzitet primenjenih nauka u Bernu.