Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Srbija dobila 2,3 miliona evra za izbeglice

Sporazum o bespovratnoj pomoći od 2,3 miliona evra za izbeglice, između Srbije i Banke za razvoj Saveta Evrope, potpisali su ministri Jadranka Joksimović i Aleksandar Vulin i zamenik generalnog direktora banke Stefan Selen.

Florida izvršila drugu smrtnu kaznu ove godine

Florida je izvršila egzekuciju nad muškarcem osuđenim da je nožem usmrtio svoju petogodišnju ćerku, bivšu suprugu i njeno dvoje rođaka pre 30 godina, što je drugo pogubljenje u ovoj američkoj državi ove godine. 

Srbija može da primi 3.000 izbeglica

Četiri od 11 zemalja duž zapadnobalkanskog migrantskog puta obavezale su se da će primiti ukupno 12 000 izbeglica, a četvrtina od tog broja biće smeštena u Srbiji, saopštila je danas portparolka Evropske komisije Nataša Berto.

Pokrajinski DS: Kršenje izbornih pravila u Kovačici

Pokrajinski odbor DS saopštio je danas da postoje fotografije i snimci kršenja izbornih pravila u Skupštini opštine Kovačica, zbog čega su pozvali premijera i predsednika SNS Aleksandra Vučića da se oglasi tim povodom.

Sud odbio da izruči Romana Polanskog

Sud u Poljskoj saopštio je danas da je odbio zahtev SAD za izručenje filmskog režisera Romana Polanskog povodom presude iz 1977. godine za seksualni odnos sa detetom.

Siniša Mali: Neću podneti ostavku, tužiću KRIK

Neću podneti ostavku na mesto gradonačelnika, odgovorio je danas prvi čovek Beograda Siniša Mali, na pitanje koje su mi postavili novinari na otvaranju Naučno-tehnološkog parka "Zvezdara", o eventualnoj ostavci zbog afere "24 stana u Bugarskoj" i navodnig prisvajanja 10 hektara poljoprivrednog zemljišta u Vojvodini.

Protest zbog presude u slučaju "kantrimen"

Protest zbog presude kojom je Marko Milićev (35) osuđen na četiri i po godine zatvora zbog smrti Luke Jovanovića (21) biće održan večeras u 18 sati na Brankovom mostu, na kojem je nesrećni mladić stradao, objavljeno je na Fejbuk stranici "Protest zbog sramne presude za Lukino ubistvo".