Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

"Rat je gotov, idite kući!" na ulicama Zagreba

Na ulicama Zagreba danas su osvanuli natpisi i poruke protiv vojne parade koja treba da bude održana 4. avgusta povodom obeležavanja godišnjice vojno-policijske akcije "Oluja" poput - "Rat je gotov, idite kući!" i "Rat je gotov, na mestu voljno", preneli su hrvatski mediji.

Angela Merkel ponovo želi da se kandiduje za kancelara

Nemačka kancelarka Angela Merkel želi da se i na sledećim saveznim izborima 2017. godine ponovo kandiduje za kancelara, saznaje danas nemački politički magazin ''Špigl'', navodeći da ona za kancelarsku kandidaturu, četvrtu po redu, ima podršku svoje ''sestrinske'' partije, bavarske Hrišćansko-socijalne unije (CSU).

Vozač Milana Beka svedoči 13. avgusta

Saslušanje svedoka u istrazi pokušaja ubistva biznismena Milana Beka u novembru prošle godine nastavljaju se 13. avgusta, kada bi iskaz Višem javnom tužilaštvu u Beogradu trebalo da da Bekov vozač.

Oboren rekord u naplati putarine, prošlo 62.000 vozila

Pored zadržavanja od pola sata do dva sata na graničnim prelazima sa Srbijom, zabeležen je i pojačan intenzitet saobraćaja na autoputu, naročito iz pravca Niša ka Beogradu, tako da se vozila na naplatnoj rampi u Bubanj Potoku zadržavaju od 30 do 45 minuta.

Bivši vlasnik Olimpijakosa želi Lutriju

Predstavnici američke kompanije "Dži-tek" i bivši vlasnik Olimpijakosa Sokritis Kokalis, u čijem je poslovnom carstvu firma "Argus", zainteresovane su da otkupe manjinski deo akcija Državne lutrije Srbije, saznaje Blic.