Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Na Kopaoniku -7 stepeni i sneg

U Srbiji je najtoplije u Negotinu, gde je u sedam časova izmereno šest stepeni, a najhladnije na Kopaoniku, sa minus sedam stepeni i slabim snegom.

Danas komemoracija Draganu Broćiću

Komemoracija direktoru agencije "Nielsen Audience Measuerment", Darku Broćiću, održaće se danas u u Domu omladine u Beogradu sa početkom u 14 časova.

Tači: Srbija je priznala Kosovo

Republika Srbija priznala je de fakto Republiku Kosovo, njene granice, dokumenta i zakone, izjavio je zamenik kosovskog premijera i ministar spoljnih poslova Hašim Tači, dodajući da će formalno priznanje uslediti kao deo procesa evrointegracija.

Da li se bolje živelo za vreme Tita?

Istraživanje portala MojeVrijeme.hr pokazuje da čak 82 odsto hrvatskih ispitanika s velikim iskustvom života u SFRJ misli da se tada živelo bolje, 74 odsto da bi se moglo pod određenim uslovima ponovno živeti u jednopartijskom sistemu, a 40 odsto smatra Josipa Broza Tita pozitivnom osobom.

Italija kažnjena zbog policijske brutalnosti

Evropski sud za ljudska prava kaznio je danas Italiju jer nije identifikovala i otpužila policajce koji su teško prebili brojne demonstranate na protestima u vreme održavanja Samita G8 u Đenovi 2001. godine.

Dinar sutra jači za jednu paru

Dinar će sutra biti u minimalnom porastu, za jednu paru i zvanični srednji kurs će biti 119,9925 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije.