Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Popio otrov za bube, pa pucao na policiju

Adžija Nikezić (80), koji se zabarikadirao u potkrovlju svoje kuće nakon što je u petak u Velikoj Gorani ubio komšiju Adema Skurića (73), juče ujutru pokušao je da se ubije.

Zabrana zapošljavanja ne važi za sve

Za jedan deo javnog sektora važi zabrana zapošljavanja i u narednoj godini, dok drugi deo, koji obuhvata preko 50 republičkih organa, može slobodno da zapošljava.

Sremskoj poljoprivredi nedostaju inspektori

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković obećala je danas predstavnicima Sremskog upravnog okruga da će se lično angažovati na rešavanju problema nedovoljnog broja veterinarskih, poljoprivrednih i šumarskih inspektora na tom području.

Protesti širom Španije zbog Zakona o javnoj bezbednosti

Hiljade ljudi protestovalo je danas u španskim gradovima zbog novog zakona koji uvodi stroge novčane kazne za prekršaje poput spaljivanja nacionalne zastave i demonstriranja ispred zgrade parlamenta ili zdanja u kojima su smeštene instalacije od strateškog značaja.

Sertić: Za Samit čista desetka

Sa ekonomskog stanovišta Samit Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope u Beogradu dobio je čistu desetku, izjavio je večeras ministar privrede Željko Sertić, navodeći da su kineske kompanije pokazale zainteresovanost za 18 naših preduzeća koje su u restrukturiranju.

Povređena žena u požaru u Budisavi

U požaru u kojem je danas popodne izgorela vulkanizerska radionica u Budisav, lakše je povređena starija žena i pričinjena je velika materijalna šteta.

Pajtić: Medijska blokada veća nego devedesetih

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić poručio je da ova stranka mora biti aktivnija nego ikada u situaciji kada je "medijska blokada veća nego 1990-ih" i kada se "koriste instrumenti države za obračun sa opozicijom".

Telenor nagrade najboljim sudentima

Studentima elektrotehničkih fakulteta u Srbiji koji su ostvarili najbolji uspeh na studijama iz oblasti telekomunikacija i informacionih tehnologija, kao i za značajan naučni doprinos u toj oblasti u školskoj 2013/2014. godini, Telenor fondacija danas je uručila nagrade "Prof. dr Ilija Stojanović".