Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Studenti iz Srbije prvaci Evrope u debati

Studenti Univerziteta u Beogradu, Helena Ivanov i Stefan Siridžanski, ostvarili su izuzetan uspeh na upravo završenom Evropskom univerzitetskom debatnom prvenstvu i po prvi put osvojili za Srbiju titulu najboljih debatera Evrope, saopštila je organizacija "Otvorena komunikacija".

120 povređenih u zemljotresu u Kaliforniji

Sever Kalifornije je juče pogodio najjači zemljotres u proteklih četvrt veka, jačine šest stepeni Rihterove skale, u kojem je povređeno 120 ljudi, izbilo je više požara, oštećene su neke istorijske zgrade, a bez električne energije je ostalo više hiljada domova i radnji u zalivu San Franciska.

Peru pogodio jak zemljotres

Jug Perua noćas je pogodio jak zemljotres jačine sedam stepeni Rihterove skale, oko 60 kilometara istočno od grada Pukio, saopštio je američki Geološki zavod.

Srbija želi da poveća broj mirovnjaka

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je da je namera Srbije da u narednim godinama nastavi trend povećanja broj pripadnika oružanih snaga u mirovnim misijama u svetu, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Ubijen finansijski zvaničnik Hamasa

Izrael je danas saopštio da je ubijen najviši finansijski zvaničnik Hamasa u vazdušnom udaru na pojas Gaze, u nastavku politike ciljanih ubistava u sukobu sa tom islamističkom organizacijom.

Obilazak radova u Čoki i Novom Kneževcu

Pokrajinski sekretar za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine Slobodan Puzović i direktor "Zavoda za urbanizam Vojvodine" Vladimir Zelenović posetiće u ponedeljak, 25. avgusta opštine Čoka i Novi Kneževac i obići radove na rehabilitaciji prekograničnog putnog pravca Tisasiget - Đala - Novi Kneževac - Čoka.