Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Više hiljada zemljotresa na Islandu

Nekoliko hiljada manjih intenzivnih zemljotresa od subote pogađa Island, zbog čega raste bojazan da bi jedan od vulkana na Islandu uskoro mogao da proradi.

Novosadska i rumunska firma će vaditi vodu iz kopa "Tamnava"

Vodu i mulj sa kopa "Tamnava-Zapadno polje" ispumpavaće firma "Energotehnika Južna Bačka" iz Novog Sada zajedno sa rumunskom firmom "SC NESS Proiect Europa SRL", rezultat je tendera koji su sproveli Elektroprivreda Srbije i Rudarski basen "Kolubara".

Kostreš: Potrebna saradnja SNS i DS

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je neophodan određeni vid saradnje između svih političkih faktora u pokrajinskoj administraciji, kako bi se izašlo iz ćorsokaka, a posebno SNS i DS, rekao je danas zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.

Od ebole umrlo 1.200 ljudi

Epidemija ebole u Zapadnoj Africi je od decembra odnela više od 1.200 života, saopštila je danas Svetska zdravstvena organizacija (SZO).

Bugarski: Saradnja sa AER jedan od prioriteta Vlade Vojvodine

Pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski izjavio je da je saradnja sa Skupštinom evropskih regija (AER) jedan od prioriteta Pokrajinske vlade, ali i sticanje znanja o mogućnostima unapređenja Vojvodine, kao regije.

Pucnjava na Salajci

U Ulici Radoja Domanovića na Salajci, sinoć je oko 21h nepoznata osoba pucala na 22-godišnjeg Miloša Jovića.

NDS preti napuštanjem pregovora

Nova demokratska stranka saopštila je danas da je nemoguće nastaviti pregovore sa DS o rekostrukciji vojvođanske vlade, dok se, kako navode, demokrate ne konsoliduje "unutar sebe i sa njihovim koalicionim partnerima".

Ferguson kao bojno polje

Ne smiruju se neredi zbog ubistva crnog tinejdžera Majkla Brauna, kojeg je u gradu Fergusonu u Misuriju pre devet dana usmrtio beli policajac.

Ukrajinska vojska zauzela Ilovajsk

Ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov je rekao da je jedan vojnik poginuo, a četvorica su ranjena kad se pre ulaska u grad Ilovajks, 18 kilometara istočno od Donjecka, bataljon volontera našao pod paljbom.