Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Peru: Devetoro mrtvih u sudaru brodova

Najmanje devet ljudi je izgubilo život u sudaru dva ribarska broda južno od obala Perua, a još troje se vode kao nestalo, saopštila je peruanska mornarica.

Oko 420 Turaka evakuisano iz Libije

Iz Libije je evakuisano 420 državljana Turske nakon pretnji odmetnutog generala Halife Haftara koji optužuje Ankaru da podržava njegove islamističke protivnike. 

Pančevo: Dim i smrad normalne pojave

Dva dimnjaka pogona azotne kiseline u HIP "Azotari" danima ispuštaju narandžasti dim, a gradski monitoring izmerio je značajno povećanje azotnih oksida u Starčevu.

EK pozitivno ocenila Zakon o radu

Ministar za rad i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas u Briselu da je nacrt Zakona o radu pozitivno ocenjen od strane Evropske komisije i da je reč o značajnom koraku u evropskim integracijama Srbije.

Hag traži od Srbije garanciju za Šešelja

Sudsko veće Tribunala za bivšu Jugoslaviju u slučaju Vojislava Šešelja pozvalo je Holandiju i Vladu Srbije da se izjasne o garancijama u vezi sa eventualnim privremenim puštanjem na slobodu Vojislava Šešelja.

Ustavni sud nenadležan za ocenu Briselskog sporazuma

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je danas da Ustavni sud Srbije treba da se proglasi nenadležnim za utvrđivanje ustavnosti Briselskog sporazuma između Beograda i Prištine jer se radi o političkom, a ne pravnom aktu.

U Srbiji svaka deseta diploma lažna?

Oko deset odsto fakultetskih diploma u Srbiji je lažno, a iz Ministarstva prosvete u međuvremenu su najavili da će Komisija za akreditaciju i proveru kvaliteta dobiti veća ovlašćenja nakon izmena Zakona o visokom obrazovanju.

Albaniji status kandidata za EU?

Šefovi diplomatija EU odlučili su da predlože da se Albaniji dodeli status kandidata za članstvo, objavio je na Tviteru komesar za proširenje Štefan File.

CG: Protesti zbog "Informera"

Pripadnici nekih nevladinih organizacija, univerzitetski profesori i novinari protestovali su danas u Podgorici zbog tekstova lista Informer o seksualnoj orijentaciji predsednice podgoričke nevladine organizacije Vanji Ćalović.

Jazavičar Leo dobija spomenik

Pas jazavičar zvani Leo, koji je marta ove godine spasao devojčicu od napada bulmastifa, dobiće uskoro spomenik u Pančevu, jer je gradska skupština jednoglasno usvojila ovaj predlog.

Kiša i grad pogodili centralnu Srbiju

Olujno nevereme praćeno gradom pogodilo je danas Čačak i Kraljevo i pričinilo štetu na usevima. Pljuskovi sa grmljavinom i gradom očekuju se na području Kragujevca, Žagubice, Bora i Majdanpeka.

Ponovo uhapšena Sudanka koja je prešla u hrišćanstvo

Sudanske vlasti su danas ponovo uhapsile Sudanku Merijam Jahije Ibrahim koju su, nekoliko sati ranije, oslobodile smrtne kazne, kao i njenog supruga i dvoje dece kada je porodica pokušala da se ukrca u avion u Kartumu, saopštio je bezbednosni izvor.

BiH: Protest zbog poplava

Saobraćaj na deonici magistralnog puta Zenica-Žepče je blokiran, jer građani protestuju zbog izostanka sistemskog rešenja problema nakon poplava u BiH.