Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Nema tuberkuloze među učenicima u Leskovcu

Niko od učenika i zaposlenih u Medicinskoj školi u Leskovcu koji su kontrolisani preventivnim pregledima nije zaražen bacilom tuberkuloze, potvrdila je danas direktorka Zavoda za javno zdravlje u Leskovcu Ivana Mitić.

Fratini i Guzenbauer i dalje savetuju

Nekadašnji austrijski i italijanski državnici, Alfred Guzenbauer i Franko Fratini, ostaju u savetničkom timu Vlade Srbije i premijera Aleksandra Vučića.

Nikačeviću zabranjeno da zastupa AMSS

Prvi osnovni sud u Beogradu doneo je privremenu meru kojom se generalnom sekretaru Auto-moto saveza Srbije (AMSS), Aleksandru Nikačeviću, zabranjuje da zastupa i predstavlja ovu kuću.

Kineska policija ubila 13 osoba

Kineska policija ubila je jutros u zapadnoj provinciji Sinđiang 13 osoba koje su do policijske stanice dovezle automobil i aktivirale eksplozivnu napravu, javili su kineski mediji.

Pastor: Pajtić nema alternativu

Lider SVM-a Ištvan Pastor smatra da aktuelni predsednik pokrajinske vlade nema alternativu, kao i da će ipak biti koncentracione vlade.

Šabić: Kontrola internet provajdera

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić najavio je da će pokrenuti neposredni nadzor nad internet provajderima koji takozvane "zadržane podatke" o korisnicima ne čuvaju na zakonom propisan način.

Ko je Kosmajac?

Najveći narko diler u Srbiji, Kosmajac koga je pomenuo premijer Aleksandar Vučić, očigledno je osoba koja se u Beloj knjizi MUP-a Srbije iz 2001. navodi kao jedan od najznačajnijih trgovaca  drogom, pišu mediji.

Počinje leto

Leto počinje danas, 21. juna, u 12.51 časova, rečeno je u Astronomskom društvu "Ruđer Bošković".

"Baviti se uzrocima problema u policiji"

Direktorka Beogradskog centra za bezbednosnu politiku Sonja Stojanović ocenila je da je javnost u Srbiji neopravdano zaokupljena personalnim pitanjima u policiji, umesto da se fokus stavi na otklanjanje uzroka problema i načine da se sistem promeni.

Vesna Pešić: Vlast se bavi samo spletkama

Sociološkinja Vesna Pešić izjavila je da je načelnik Uprave kriminalističke policije Rodoljub Milović među najboljim policajcima, a da je njegovo smenjivanje planirano na osnovu iskaza optuženog za šverc 5,7 tona kokaina Darka Šarića.

VIDEO: Požar na Limanu

Rano jutros došlo je do požara u stanu na Limanu 3. Žrtava i povređenih nije bilo, rečeno je za 021 u Vatrogasnoj brigadi.

Železnice: Ušteda od 400 miliona dinara

Železnice Srbije i tri sindikata tog javnog preduzeća potpisali su danas aneks kolektivnog ugovora koji će omogućiti godišnju uštedu od 300 do 400 miliona dinara, saopštilo je to preduzeće.

Kosmajac, narko-diler čije ime niko ne sme da izgovori

Srpski premijer Aleksandar Vučić ne plaši se da bi kao nekadašnji premijer Zoran Đinđić mogao biti ubijen, ali se, kako je rekao, jedini ne plaši i da kaže da je najveći narko diler u Srbiji čovek poznat kao Kosmajac, čije ime niko, osim njega, ne sme da ni da pomene.

Evakuiše se ambasada Srbije u Iraku

Ambasada Srbije u Bagdadu biće privremeno evakuisana, zbog pogoršanja bezbednosne situacije u Iraku, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.