Vesna Pešić: Vlast se bavi samo spletkama

Sociološkinja Vesna Pešić izjavila je da je načelnik Uprave kriminalističke policije Rodoljub Milović među najboljim policajcima, a da je njegovo smenjivanje planirano na osnovu iskaza optuženog za šverc 5,7 tona kokaina Darka Šarića.

Sociološkinja Vesna Pešić izjavila je da je načelnik Uprave kriminalističke policije Rodoljub Milović među najboljim policajcima, a da je njegovo smenjivanje planirano na osnovu iskaza optuženog za šverc 5,7 tona kokaina Darka Šarića.

"Da li postoji bilo koji izvor protiv Milovića izuzev Šarića, koji je na optuženičkoj klupi? Da li su pripremili još neki dokaz? Optuženi je optužio glavnog šefa koji je vodio istragu. Da li postoji ozbiljna država na svetu, pa i neozbiljna, koja zbog iskaza optuženog za tone kokaina pravi čistku u policiji", rekla je Vesna Pešić.

Navela je da su nadležni državni organi mogli javnosti pristojno da objasne o čemu je reč i da hoće da promene neke ljude u policiji, a ne da smenjivanju prethode spinovi i afere. "Hoće da promene neke ljude u policiji. Pa, neka ih promene. Zašto nam je sve ovo bilo potrebno, ne znam. Ali, to je njihov način i stil rada. Oni se bave samo spletkama, a ne ozbiljnim državnim poslovima", rekla je Vesna Pešić.

Dodala je da spin o smenjivanju vrha policije traje kao Šekspirova drama i da je uključen čak i premijer Crne Gore Milo Đukanović. "Tu se kao šifra ponavlja da je situacija ista kao u martu 2003. godine i implicira se da je premijer Aleksandar Vučić u velikoj opasnosti, što nije prvi put, a ta paralela sa Zoranom Đinđićem treba da posluži da se ponovo ukaže da Vučića ugrožava policija", rekla je Vesna Pešić.

"Ova Vlada i ovo rukovodstvo ne može ničim drugim da se bavi izuzev spletkama. Ne može da se bavi nikakvim normalnim državnim poslom, nikakve reforme Srbija nije sprovela, ni za ova tri meseca niti za prethodne tri godine. Jedino što sam izračunala da su uradili je solidarni porez, ako se smatra da je time nešto urađeno", rekla je Vesna Pešić. Dodala je da se afere neprekidno pokreću ne samo da bi se prikrio izostanak rezultata Vlade, nego i zato što vlast "jedino to i može da radi".

  • sven

    21.06.2014 23:04
    Ova osoba nema nikakakav kredibilitet. Menja misljenje iz dana u dan.
  • dudak59

    21.06.2014 14:54
    "Sazrela penzija"
    Nikako da dođem sebi, gospođa Pašić sve ekstremnije pokazuje zrelost za određenu vrstu "košulje" tj. blaže rečeno, "penzije", no hajde, to pokazuju, mnogi, te i da joj ne zamerimo tu vrstu naklonosti, samo preterivanje koje ona iskazuje i nizak kredibilitet izjava kojih ima??? Stvarno me čudi, pitam se, da li bezobrazluk sam prestaje, ili kada će se i da li ume sebe postideti, te prestati izigravati "Maksima koji skače po diviziji", pitam se, pitam???
  • vlada

    21.06.2014 12:21
    licemerstvo
    Da li je to ista Vesna Pešić koja je pre izbora podržavala Vučića i izjavljivala da je on isti Đinđić i da nam je jedina nada? Samo 6 godina joj je trebalo da ga provali i u potpunosti promeni ploču...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija