Info
22.05.2012.
07:23
Rok za prijavljivanje na ovogodišnje Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju pomeren je do 25. maja, a prijave je moguće predati najkasnije tog dana do 20 časova.
  • Organizacioni tim Takmicenja N

    22.05.2012 17:50
    Da bi se uspelo nije dovoljno imati pronalazak, već treba pronaći način da se od njega napravi biznis. Ne kažem da svaki pronalazak uspe na tržištu, ali postoji puno pozitivnih primera.

    Da nam ne nedostaje inovacija svedoči podatak da je prošle nedelje na takmičenje prijavljen po redu 1700. tim (od kako takmičenje postoji).

    Što se tiče roka, morao je biti produžen zbog predizborne kampanje koja nije dopuštala da informacija o takmičenju stigne do inovatora.

    Predlažem Vam da pogledate finale prošlogodišnjeg takmičenja i sami procenite da li su ove inovacije uspešne ili ne http://www.inovacija.org/index.php?option=com_content&view=article&id=293%3Asnimak-finala-nti-2011&catid=2%3Anews-2009&Itemid=13&lang=sr-rs.

    U svakom slučaju, nema potrebe za sarkastičnim komentarima, jer je takmičenje svojim rezultatima opravdalo postojanje.

    S poštovanjem,
    Organizacioni tim NTI 2012

  • MaloMorgen

    22.05.2012 07:50
    Da da..
    Sve se pitam zasto nema interesovanja za NTI. Pa nema ni inovacija! Kakve inovacije? Ko se jos time bavi? Samo zanesenjaci i oni koji imaj para i vremena za bacanje, pogotovo na NTI.

    Pre neki dan na vestima je osvanuo matematicar koji je napravio neke samopodesavajuce lopatice za turbine u hidroelektranama. Kuka covek kao nikog u Srbiji ne interesuje njegova inovacija, a Ameri hoce da je otkupe. Treba li vam bolji razlog zasto onda narod nece da se zamajava inovacijama?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna