Info
02.04.2013.
17:10
Na univerzitetima u Srbiji studira malo osoba sa invaliditetom, iako njihov broj raste proteklih godina.
  • civilni vojnik

    03.04.2013 05:57
    iz NSUSI
    ja sam svoj civilni rok odradio kao asisten članu NSUSI i dobro sam upoznat sa problemima studenata sa invaliditetom (a i nestudenata).

    NOVI SAD KAO GRAD JE KATASTROFALNO ARHITEKTONSKI NEPRISTUPAČAN!

    ovo naravno ne predstavlja problem samo osobama sa invaliditetom jer arh.nepristupačnost tera majke sa dečijim kolicima da prilikom prelaska ulica izleću pred bicikliste (iz ličnog iskustva znam i treba imati dobre kočnice) da bi normalno savladale bankine.

    što se univerziteta tiče, nije loš, moglo bi bolje naravno, ali se očigledno radi na tome. FTN dobio lisft u nastavnom bloku, mislim da sam video da ga je ekonomski takođe namontirao, a ostali su ga i ranije imali koliko je meni poznato.

    jeste da je ovo txt o studentima sa invaliditetom ali bih zamolio R021 da malo pecka nove nadležne u gradu kada do sada niko ranije nije ništa uradio po pitanju arh.nepristupačnosti možda se upravo ovi sada pokažu i dokažu (sumanjam ali vredi pokušati)...
  • 02.04.2013 22:05
    Problem je dublji
    Lako je napraviti ulaz za kolica i slicno, ali je mnogo teze obrazovati narod da ih se ne boji (kao da ce 'bolest' preci na njih! - danas mi zena kaze kako se preplasila jer joj muz ima E.-coli bakteriju, pa da ne predje na nju!),i da ih, kao prvo, roditelji ne tretiraju kao manje sposobne osobe! Treba edukovati celokupno stanovnistvo, pa ce tek onde biti mnogo vise studenata sa ovim ili onim invaliditetom.
  • Svaka cast

    02.04.2013 18:20
    Ja sam to i sama primetila ali mi je drago da o tome pisete dragi 021. Inace sam nepokretna ali privlacna i dobronamerna osoba ukoliko se granica ne predje a obicno se predje ali sta da radim sada kada ste sve rekli. Svaka cast dragi moji novosadjani.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna