Info
15.04.2013.
05:36 > 09:35
Sukob ministarke energetike Zorane Mihajlović i generalnog direktora Srbijagasa Dušana Bajatovića, okončaće se gašenjem ovog javnog preduzeća, ukoliko se ispuni ministarkin plan za reorganizaciju te firme podnet Vladi 28. marta.
  • zardos

    15.04.2013 11:09
    korupcija
    Srbija gas i Bajatovic, su slucaj naj vece korupcije u Srbiji (iako i NIS tu konkurise-pre rasprodaje). I zato to treba prikriti gasenjem i pretvaranjem u nesto drugo. Pa nedavno je Bajatovic prozvan za ogromnu korupciju (oko 20 puta vecu od one u RBV, gde su pohapseni direktori). I sta se dogodilo, Bajatovic se odmah aktivno ukljucio u napade na institucije APV, i o korupciji vise ni reci, niti ce ikada biti. To je klasican i providan manevas SNS-a i njihovih ideologa, kako da se pojacaju napadi na APV. Trenutno se to radi sa SPO, koji je prozvan preko Jelica i odmah su trazili nove izbore. Jadno i bedno !
  • Nađa

    15.04.2013 08:23
    za neko iz Srbija gasa
    Sve ovo što ste napisali može se reći da je teška malverzacija iposao za istragu, ali kakve to veze ima sa predlogom da se Srbijagas restaurira i na volšeban način prenese u Beograd mislite da će stradati ovi koje navodite neće nego će te vi ostati bez posla. Ova reorganizacija nije usmerena protiv njih već u korist sadašnjeg političkog vrha iskazanog u liku i delu ministarkre. Sve ovo ide u prilog apsolutizma kojem sve očiglednije streni vladajuća elita.
    .
  • B

    15.04.2013 07:53
    @Lemi
    Šteta što ne mogu da ti dam 100000 pluseva. Pomenutog na njivu da malo savije grbinu!
  • Neko iz Srbijagas

    15.04.2013 07:17
    Drzava u drzavi
    Srbijagas je drzava u drzavi. Vecina zaposlenih ima svoje automobile koje koriste 24 h, 365 dana u godini, bez kontrole kilometraze. Obratite paznju na njihove automobile po gradu, nije bitno u kom vremenu ili tokom vikenda. Ispred svakog kafica ih ima samo ne ispred firme. Navescu jos dva detalja. Pre oko 2 godine, Srbijagas je kupila svim saposlenima samsung S II koji je tada na trzistu vredeo oko 60000 ginara. Zbog cega? Ili javna je tajna da se poslovi projektovanja namestaju. Sema je sledeca. Poslove projektovanja i izvodjenja radova poveravaju se firmama van Srbijagasa. Ali te firme za projekte obezbedjuju samo pecate. Same poslove odradjuju inzenjeri u Srbijagasu koji nakon toga kontrolisu zvanicno svoj projekat i prihvataju ga. Fakture su najcesce 3 puta vece cene od realne i svako ima svoj deo kolaca. Od izvrsnog direktora preko direktora sektora, sluzbi i inzenjera. Izvesni Z.R. je na taj nacin uzeo na desetine hiljada evra. A tek kada mu je Srbijagas renovirala stan koji je dobio od firme. Cena radova je bila 3 puta veca od realnih stim sto se fakturisalo i ono sto nije radjeno. Izvodjac je bila jedna firma iz Primorske ulice (Klisa).
    Zaista vise nego podrzavam napore ministarke da dovede u red Srbijagas ali se bojim da mozda nece uspeti. O Bajatovicu ne bih da ista govorim. Sve vam je valjda jasno
  • 15.04.2013 07:06
    izava
    Zorana VOLIM TE! Udaj se za mene!
  • Lalla

    15.04.2013 07:04
    rekla,,,,,,,,,,,,
    Da utvrdimo;
    Ministarkino proreklo je G-17 plus.....
    Znamo Dinkiceve nabuloza;
    od besplatnih obveznica od 1000 eura...pa da se ne nabrajaju,,,,,,,,,
    Ministarka je krenula tim stopama;
    od jeftine struje u popodnevnim casovima,,,,
    pa kraja nema...
    Tako ni ovo ne treba jako ozbiljno shvatiti!!!
    Posebno imajuci u vidu;
    Da je jedino sto je obecala a ispunila;
    je poskljenje gasa za individualne potrosaca gasa;
    da se namakne Srbijagsu...!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Istovremeo grejanje putem Toplana koji koriste isti energent,elektricna energija nisu poskupili???????????!!!!!!!!!!!!!,,,,,,,,,
    Vuk dlaku menja....cud ostaje!!!!!!!!!!!!!
  • Ђока

    15.04.2013 06:56
    Све су остало нијансе
    Пошто Блиц не жели да објави овакав или сличан коментар, већ у два покушаја, покушаћу код Вас.
    Елем, зашто се врши реструктуирање Србјагаса? Србијагас заједно са Електровојводином су два најуспешнија ЈП и једина у Војводини, а можда и у Србији. Сав доходак, ПДВ, порези, имовина, књиже се на Војводину. Те паре треба усмерити за Београд, а ускратити Војводини. Србијагас није губиташ, он је увек мање дужан него што су њему дужни, а и продајна цена гаса је дупло мања од набавне. Србија више нећа то да дотира већ тражи од Србијагаса да до надохнади из своје добити, што је мемогуће. Зато се од Србијагаса праве две нове фирме: Трансгас и Трговина. Трговина ће вероватно бити регистрована у Београду, а за Трансгас још се незна. Значи Трговина склапа уговоре и купује гас, Трансгас ка траспортује и складишти за одређену цену, а Трговина га опет продаје дистрибутерима и великим потрошачима. Сав кајмак убира Трговина.
    Исти је случај и са Електровојодином, при реструктуирању ЕПС-а. Она је једина дистрибуција која послује позитивно, и те паре треба пребацити за београд.
    Ето за Чанка прилика да поново пита "ди су наше паре".
    Очито свеје исто само њега нема, а и нијансе су мало перфидније.
  • Valerija

    15.04.2013 06:20
    Hoce li onda gas biti jeftiniji ?
  • Lemi

    15.04.2013 06:07
    ?
    Pa jel taj Bajatović još na slobodi?
  • Glas razuma

    15.04.2013 05:51
    Narode...
    Ooooo slepi narode hoces li ikada progledati, biti imalo duze pameti i secanja i ne zaboravljati tako olako sve ove sadasnje i bivse vlastodrsce, kao i njihova dela i zaostavstinu, staviti prst na celo i sebi reci: pa ovi me madjijaju vise od dvadeset godina i nikako mi nije bilo dobro, ZNACI niko od njih mi ne moze pomoci (kao ni njihov podmladak i satelit mladjahne strankice), necu vise nasedati na njihova obecanja i lazne price i zauvek cu pamtiti sta su cinili BEZ OBZIRA na trenutnu stranacku pripadnost i lepa lazna obecanja! Oooo heces li ikada...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna