Info
02.10.2014.
14:17
Francuski ministar poljoprivrede Stefan Le Fol izjavio je da se danas ukida test za otkrivanje "spongioformne encefalopatije" - bolesti "ludila krava" mlađih od 1. januara 2002. godine.
  • veterinar

    02.10.2014 16:53
    ujdurma
    I kod nas se radi test koji sa prevozom materijala košta 4 do 5 hiljada dinara. Ministarstvo ne izdaje nikakav bilten o kretanju bolesti, ili su podaci šturi, a ponekad se baci i poneki "Spin" kako bi plašili narod, kao što je ujdurma bila i sa ptičjim gripom i dr. I onako posrnulu industriju mesa šišaju preko ove Uredbe. Tako se za 100 goveda starijih od 30 meseci mora izdvojiti za analizu 400.000 din. Pa dokle. Ima opasnijih bolesti za ljude, a odnos je ignorantski, jer nema odakle da se izvuče lova. Ne znamo ni kako je formirana cena ove analize.Zašto i kod nas ne ukinemo ovaj test ?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna