Info
09.12.2014.
13:14 > 13:16
Pedesetogodišnji biciklista teško je povređen sinoć na pešačkom prelazu kod kružnog toga na Klisi kada je na njega naleteo jugo.
  • Vlada

    10.12.2014 16:45
    @Nesmotrenost
    Očigledno nije zanemarljiv broj onih kojima je lakše da smišljaju hiljadu verzija događaja, nego da prihvate da je vozač POBEGAO S MESTA NESREĆE. Pretpostavljam da bi takvi likovi, da im se desi nešto slično, isto tako pobegli i onda iz bezbednosti svog doma razglabali ko je u stvari bio kriv.
  • Nesmotrenost

    10.12.2014 14:49
    Svako treba da čuva svoju glavu
    Bez obzira na prednost ili ne, mora se proveriti i aktivno učestvovati u saobraćaju i ne izletati na put bez provere da li je bezbedan prelazak.
    Vozači nisu mašine i mogu lako pogrešiti, sigurno nije namerno udaren biciklista, i da je pogledao šta se dešava na putu ne bi došlo do povređivanja.
    IPAK JE TO NJEGOVA GLAVA i treba da je ČUVA.
  • Nemanja

    10.12.2014 08:39
    @nsbreme
    1. Biciklisti su dužni da nose reflektujući prsluk SAMO na otvorenom putu.
    2. Biciklisti bez osvetljenja se u poslednje vreme redovno kažnjavaju, kao što i treba.
    3. Vozači automobila voze MNOGO gore nego biciklisti, zato i ima, kao što kažeš, mnogo nesreća.
    4. Nema ti šta da po izlasku iz busa stupaš na biciklističku stazu, a da ne pogledaš levo i desno. Ili tako i na kolovoz izlaziš pravo iz busa?
    Eto, vidiš kako uopšte nije tako komplikovano kao što si mislio.
  • NS 65

    09.12.2014 22:38
    Kako god...
    Bilo kako bilo, biciklisti i pešaci su najnekulturniji i najisfrustriraniji učesnici u saobraćaju. Svoje pravo prvanstva će pokušati da ostvare po svaku cenu pa makar time ugrozili i sopstveni život. Pod hitno treba uvesti saobraćajno vaspitanje u osnovne škole. Meni se smeju kada obučem fluoroscentni prsluk dok vozim bajs....
  • nsbreme

    09.12.2014 22:27
    nsbreme
    Zao mi je choveka,ali kada ce pocheti da se kaznjavaju ili bar upozoravaju biciklisti koi voze bez reflektujuceg prsluka i osvetljenja na biciklu? A kad bi vozachi vozili po kolovozu kao biciklisti na biciklistichkoj stazi bilo bi monogo vishe nesreca. Nikog negledaju voze kao muva bez glave nebi stali nema sile, a to je pogotovo izrazeno na autobuskim stajalishtima gde taman si iskorachio iz busa stupas na svetu biciklisticku stazu gde oni nikog ne gledaju. Brz oporavak povredjenom sugradjeninu
  • 09.12.2014 18:32
    @Adv
    meni je strahota kad vidim koliko njih su dali pluseva na tvoj komentar..
  • 09.12.2014 18:00
    @Adv
    Ovo što ste izneli je istina, potpuno ste u pravu. Ja bih Vam postavio sledeća pitanja:
    1. Da li ste sigurni da su novinari potpuno ispravno preneli ono što se dogodilo?
    2. Ukoliko nisu, da li je možda biciklista gurao bicikl i time bio pešak na pešačkom prelazu?
    3. Da li Vam je poznato da na datoj lokaciji postoji i biciklistička staza uz pešački prelaz, na kojoj biciklisti svakako imaju pravo prvenstva prolaza?
    Mislim da Vam je i ovo dovoljno da shvatite da ste istrčali ko ždrebe pred rudu. Ako želite da se bavite advokaturom ili da budete izabrano lice, razmislite pre nego što napišete komentar.
  • Vlada

    09.12.2014 17:06
    @Anonimus
    A pošto je bio mrak, čovek se uplašio i pobegao s mesta nesreće. I došao posle u hitnu s pričom 'proleteo mi neki manijak kroz šoferku, vid šta mi napravio'. E kamo sreće da mu je biciklista guzicom glavu otkinuo, nije za bolje.
  • 09.12.2014 15:43
    @Adv

    Ali imaju pravo prvenstva na biciklističkoj stazi koja se nalazi odmah uz pešački prelaz, paralelno sa njim.
    Hapsiti i doživotno oduzimati vozila i dozvole svakom ko načini prekršaj pa da vidimo do kada će?
    Ne vredi ovom narodu ništa sem Dušanovog zakonika, uradeš nešto-ode šaka, bez rasprave.
  • велосипедиста

    09.12.2014 14:38
    Док је оваквих као овај ADV бициклисти има да страдају.
    Нама не стају нигде иако имамо првенство пролаза. Најгора багра су таксисти који кад скрећу десно уопште не гледају дал иде бициклиста или пешак, а ако га виде онда закоче, свирају и псују по људима. Стока!
  • Mastodont

    09.12.2014 14:28
    99% postojećih saobraćajnica, SVE pešačke zone i sva ostala infrastruktura u Srbiji izgrađeni su prema propisima koji su važili do 2009. godine, a po kojima biciklista spada u pešake i sme da ide apsolutno svuda gde i pešak. S obzirom da će novim zakonom to biti ponovo uvedeno, preostalo je još jako malo vremena tokom kojeg ćemo morati da trpimo komentare idiota o zabrani biciklista u Zmaj Jovinoj, nekakvom silaženju sa bicikla kad se prelazi pešački i sličnim moronskim konceptima.
  • Nemanja

    09.12.2014 14:18
    @Adv
    Ti si baš opasan po okolinu.
  • 09.12.2014 14:16
    Mnogo vas piskara o ovom i odmah osudjue vozaca. Na osnovu komentara vidim da vas je jako malo tuda proslo u suton i po mraku.

    Prolazim tuda svakodnevo, kruzni tok je katastrofalno osvetljen, od limenih putokaza ne vidi se da li neko stoji na pesackom ili ne, pesaku jos mozete da vidite noge ispod tih tabli, ali biciklistu je stavrno tesko uociti.
  • a gde je

    09.12.2014 14:11
    SVETLO na kruznom toku??Pa tamo je takva mrakaca da se nista niti vidi niti nazire!!!Podneti tuzbu protiv odgovornih,protiv vozaca yuga a biciklista ako je imao svetlo ja cu ga u guyscu poljubiti.
  • Grazdanin Pokorni

    09.12.2014 14:07
    @Adv
    Sta to treba da znaci, mozda: otvorena sezona lova na bicikliste?

    Ovja deo teksta niste procitali, izjava policije: naleteo na biciklistu ne ustupivši mu prvenstvo prolaza...

    Procitajte jos jednom postojeci ZOBS. Po novom se predlaze da se i pesacki prelazi namenjeni ISKLJUCIVO za pesake mogu koristiti i biciklisti bez silaska sa bicikla. Ako postoji bicikisticka staza koja kao nastavak prati pesacki prelaz, MORATE da zaustavite vase sveto vozilo.

    Ocito da ste prespavali dobar deo vozackog ispita ili ga kupili za sitne pare...
  • biciklista

    09.12.2014 14:02
    procitaj zakon malo Adv
    Adv - zbog takvih kao sto si ti se i desavaju udesi , zbog ljudi koji nemaju pojma o saobracaju ...
  • 09.12.2014 14:01
    @adv
    biciklisti bi preko pesackog prelaza trebalo da guraju bicikl i to je tacno ali na prelazu kod kruznog toka postoji bici staza pa tamo biciklisti mogu da ga voze preko prelaza a pride imaju i prednost
  • biciklista

    09.12.2014 13:53
    strogo ga kazniti
    udario biciklistu na mestu gde je trebao da ga propusti , pobegao sa mesta nezgode i pritom slagao prilikom davanje izjave ... koliku njemu kaznu treba odrediti s'obzirom da se covek jos uvek nalazi u kriticnom stanju .... dokle divljanje sa autima ???
  • Nikola

    09.12.2014 13:36
    Sentandrejski i Temerinski put služe kao staza za trke vozačima automobila, motocikala, kamiona, šlepera i međumesnih autobusa. Nemoguće je preći na pešačkom prelazu u bilo koje doba dana jer niko ne želi da stane, a veliki broj stanovnika Klise, Slane bare i Vidovanskog naselja mora da prelazi ove ulice na putu do autobusa, škole, prodavnice, pošte, doma zdravlja,...

    Uglavnom se ne vozi ispod 70km/h, a uveče se vozi i preko 100km/h. Policije ima samo ponekad pa bi trebalo postaviti kamere koje bi automatski beležile prekoračenje brzine, investicija bi se sigurno isplatila.
  • Adv

    09.12.2014 13:29
    Biciklisti nemaju pravo prvenstva prolaza na pešačkom prelazu, samo pešaci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna