Biciklista stradao na pešačkom prelazu na Klisi

Pedesetogodišnji biciklista teško je povređen sinoć na pešačkom prelazu kod kružnog toga na Klisi kada je na njega naleteo jugo.
Pedesetogodišnji biciklista teško je povređen sinoć na pešačkom prelazu kod kružnog toga na Klisi kada je na njega naleteo jugo.

On je ubrzo posle nesreće kolima Hitne pomoći prevežen na reanimaciju u Urgentni centar, a kako je za 021 rečeno u toj ustanovi, čovek je hitno operisan, ali i dalje u životnoj opasnosti.

U policiji je za 021 rečeno da je do udesa došlo sinoć u 20:25 časova na uglu Sentandrejskog puta i Primorske ulice i da je Novosađanin Đ.I. (1975) jugom naleteo na biciklistu ne ustupivši mu prvenstvo prolaza. Kako saznajemo, vozač juga se tek sat vremena nakon udesa javio lekarima Urgentnog centra zbog lakših povreda, a kazao je da je povrede zadobio "usled pada tela na njegovu šoferšajbnu koja se tom prilikom slomila i povredila ga".

PU Novi Sad obavila je uviđaj na licu mesta i protiv Đ.I. će podneti krivičnu prijavu za delo protiv bezbednosti javnog saobaraćaja. Istraga će utvrditi šta se tačno dogodilo. (Gordana Ćosić)

  • Vlada

    10.12.2014 16:45
    @Nesmotrenost
    Očigledno nije zanemarljiv broj onih kojima je lakše da smišljaju hiljadu verzija događaja, nego da prihvate da je vozač POBEGAO S MESTA NESREĆE. Pretpostavljam da bi takvi likovi, da im se desi nešto slično, isto tako pobegli i onda iz bezbednosti svog doma razglabali ko je u stvari bio kriv.
  • Nesmotrenost

    10.12.2014 14:49
    Svako treba da čuva svoju glavu
    Bez obzira na prednost ili ne, mora se proveriti i aktivno učestvovati u saobraćaju i ne izletati na put bez provere da li je bezbedan prelazak.
    Vozači nisu mašine i mogu lako pogrešiti, sigurno nije namerno udaren biciklista, i da je pogledao šta se dešava na putu ne bi došlo do povređivanja.
    IPAK JE TO NJEGOVA GLAVA i treba da je ČUVA.
  • Nemanja

    10.12.2014 08:39
    @nsbreme
    1. Biciklisti su dužni da nose reflektujući prsluk SAMO na otvorenom putu.
    2. Biciklisti bez osvetljenja se u poslednje vreme redovno kažnjavaju, kao što i treba.
    3. Vozači automobila voze MNOGO gore nego biciklisti, zato i ima, kao što kažeš, mnogo nesreća.
    4. Nema ti šta da po izlasku iz busa stupaš na biciklističku stazu, a da ne pogledaš levo i desno. Ili tako i na kolovoz izlaziš pravo iz busa?
    Eto, vidiš kako uopšte nije tako komplikovano kao što si mislio.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija