Novosadski informativni portal 021

Projekti

Papa ne planira putovanje u Niš

Apostolski nuncije u Beogradu, nadbiskup Orlando Antonini izjavio je da poseta pape Benedikta Šesnaestog Nišu, povodom obeležavanja 1.7000 godišnjice Milanskog edikta, "nije moguća, imajući u vidu određene istorijske probleme", prenela je danas Verska informativna agencija.

Trudnica dobila otkaz u Centru za socijalni rad

Sociolog Branka Mandić dobila je u petom mesecu trudnoće otkaz u Centru za socijalni rad. Zbog stresa koji je doživela, ona je 2. januara primljena u bolnicu u kojoj je ležala dve nedelje.

Najseksipilnija muška zanimanja

Žene smatraju da su fudbaleri površni, sebični i sujetni, i da bi najviše volele da se zabavljaju sa partnerom koji je muzičar, lekar ili učitelj.

Otvorena izložba fotografija Nadežde Petrović

Izložba "Nadežda Petrović: s obe strane objektiva" otvorena je u novosadskoj Spomen-zbirci Pavla Beljanskog, a postavka autorke Jasne Jovanov čuvenu slikarku sada predstavlja kao fotografa i model.

Pokrajina nije dobila original predugovora sa Al Dahrom

Vlada Vojvodine još nije dobila original predugovora s kompanijom „Al Dahra” o privatizaciji nekoliko poljoprivrednih kombinata, izjavio je danas vojvođanski sekretar za lokalnu samoupravu Branislav Bugarski.

SVM: Nepristojno je menjati ime ulice Lasla Gala

Predsednica novosadske organizacije Saveza vojvođanski Mađara Lenke Erdelj oštro je kritikovala predlog Demokratske stranke Srbije da se u Novom Sadu promeni ime ulice Lasla Gala.

Ivana Španović izjednačila državni rekord

Rekorderka Srbije u skoku u dalj, atletičarka Vojvodine Ivana Španović izjednačila je državni rekord u dvorani skokom 6,63 metra što je bilo dovoljno za pobedu na dvoranskom mitingu u austrijskom gradu Lincu.

26 poginulih kada se urušio most u Kini

Kamion natovaren vatrometom eksplodirao je dok je prelazio most u kineskoj provinciji Henan, usled čega se most urušio usmrtivši 26 ljudi, javili su kineski državni mediji.

25 poginulih u eksploziji u Meksiku

Dvadeset pet ljudi je poginulo, a više od 100 je povređeno, u eksploziji koja se sinoć dogodila u sedištu naftne kompanije Pemeks u Meksiko Sitiju.

Još dvojica privedenih zbog Azotare

Uprava Kriminalističke policije u nastavku slučaja "Azotara" privela je dve osobe osumnjičene za malverzacije sa prodajom regresiranog mineralnog đubriva, prenela je jutros Radio-televizija Srbije.

Potvrđeni susreti funkcionera MUP-a sa Šarićevim ljudima

Nekoliko državnih funkcionera sastajalo se sa pripadnicima narko-klana Darka Šarića tokom 2008. i 2009, što je zabeleženo na 130 diskova, potvrđeno je u Republičkom javnom tužilaštvu i Upravi kriminalističke policije (UKP).

Crna Gora pomaže Siriju sa 5.000 dolara

Vlada Crne Gore odlučila je da izdvoji 5.000 dolara za rešavanje urgentnih pitanja u svetu, pre svega u Siriji, saopšteno je nakon sednice crnogorske vlade.

Za povraćku kita 50.000 evra

Britancu Kenu Vilmenu ponuđena je suma od 50.000 evra za neobični žućkasti kamen čudnog mirisa koji je nedavno pronašao na obali.

Platili kaznu sa 400 kilograma sitnog novca

Aktivisti za demokratiju u Azerbejdžanu platili su danas kaznu od 6.500 manata (8.000 dolara) sa 400 kilograma sitnog kovanog novca koji su prikupili uz pomoć simpatizera.